Ok√©, ez a zengzetes c√≠m √≠gy pontatlan: val√≥j√°ban arr√≥l van sz√≥, hogy Olekszandr Turcsinov h√°zeln√∂k ma belejelentette: megsz√ľntett√©k a kommunista p√°rt parlamenti frakci√≥j√°t.

A kommunist√°k a fen√©nek sem hi√°nyoznak ‚Äď az ellen√ľk ez idŇĎ szerint t√ľntetŇĎknek sem, gondolom, a k√©pen l√°that√≥ feliratot nyelvtud√°s n√©lk√ľl is tudj√°tok √©rtelmezni ‚Äď, de mindezt egy roppant sunyi √ļj t√∂rv√©nnyel tette mag√°nak lehetŇĎv√© a hatalom. A kedden elfogadott jogszab√°ly √©rtelm√©ben feloszlathat√≥k lettek azok a frakci√≥k, amelyek l√©tsz√°ma kisebb√© v√°lik menet k√∂zben, mint a parlament alakul√°sakor l√©trej√∂tt legkisebb k√©pviselŇĎcsoport. Na erre varrjatok Szekeres Imre hajbe√ľltet√©s√©vel egyen√©rt√©kŇĪ gombot! Azt mondj√°tok, hogy nincs az a fideszes alkotm√°nyjog√°sz, aki egy ilyentŇĎl ne nyaln√° meg mind a t√≠z ujj√°t? J√≥l mondj√°tok.

A kommunista frakcióból természetesen többen is kiléptek a fordulat óta.

A Petro Szimonenko vezette kommunist√°k m√°r r√©g√≥ta Kijev √ļj urainak b√∂gy√©ben voltak, az ut√≥bbi idŇĎben meg pl√°ne. Azzal v√°dolt√°k ŇĎket, hogy a keletukr√°n szakad√°rokat seg√≠tik, az oroszoknak k√©mkednek, r√°ad√°sul h√ľlyes√©geket is nyilatkoznak.

Az ukr√°n sajt√≥ szerint a R√©gi√≥k P√°rtj√°nak ‚Äď ez volt a Janukovics-rezsim legfŇĎbb t√°masza ‚Äď is ideje felk√©sz√ľlni a szopat√°sra, de az ŇĎ v√°rhat√≥ feloszlat√°suk m√≥dszere m√©g nem ismert. Ez a kis jogszab√°lyocska legal√°bbis nem h√ļzhat√≥ r√°juk.