T√©nyleg lazacos horg√°szv√≠zz√© alakult a metr√≥ a viharban, de a v√°rosiak mobillal szerettek volna halat fogni a Keletin√©l. Ez √≠gy nem fog menni! Megtan√≠tom, hogyan kell nyugd√≠jast imit√°l√≥ mŇĪl√©ggyel becsapni a budapesti metr√≥lazacot.

A Budapest f√°it megtizedelŇĎ vihar k√∂zben tegnap horg√°sztan√°csokat √≠rtam azoknak, akik a frissen kialakult z√ļg√≥kon √©s m√©ly v√≠zŇĪ medenc√©kben szeretn√©k elejteni az ismert √≥ri√°s lazacf√©l√©t.

De nem hittem volna, hogy a fŇĎv√°rosi metr√≥z√≥k ennyire r√°szorulnak a tan√°csra. Koll√©g√°nk, P√©ter ugyanis a fenti k√©pet kapta le a Keletin√©l.

Micsoda amatŇĎrizmus! Ott az √≠g√©retes z√ļg√≥, de ak√°rh√°nyan pr√≥b√°lj√°k, az √©rintŇĎk√©pernyŇĎre nem fog soha odav√°gni! Ilyenkor ink√°bb bele k√©ne l√∂kni az √°ramlatba egy gyeng√©bb utast, √©s figyelni, hogy a l√©pcsŇĎ t√∂v√©n√©l nem v√°g-e r√° a kapit√°lis ragadoz√≥. Ha elragadta, h√°romnegyedig nyert √ľgyed van: egy kerekes bev√°s√°rl√≥kocsib√≥l √©s p√°r m√©ter mŇĪselyembŇĎl k√∂ss gyorsan nyugd√≠jaslegyet, √©s fuldokl√≥ utast imit√°lva azt √ļsztasd le a zuhatagon!

Advertisement

Nem maradhat el az agressz√≠v kap√°s, √©s m√°ris kezdŇĎdhet a f√°raszt√°s az ingyenb√©rletesek legnagyobb ragadoz√≥j√°ra, a budapesti metr√≥lazacra!