Illustration for article titled Az ufók vagy a Háttérhatalom akarják Navracsicsot miniszterelnöknek?

Végre valaki fel merte tenni az Igazi Kérdést az uniós biztosnak. A valaki Borókai Gábor egykori kormányszóvivő, Heti Válasz-főszerkesztő.

Advertisement

Finoman átverős címlappal villant ezen a héten a Heti Válasz: a sokamondóan mosolygó Navracsics "Mérsékelt" Tibor képe az alá odaírt "Még egy a tábor?" és "Navracsics Tibor a Fidesz törésvonalairól" címekkel azt sugallja, hogy itt valami irtó izgalmas odamondás következik.

Hát nem.

Belülre lapozva a szöveg hamar lehűti a várakozásokat. Közepesen érdektelen, lojális beszéd megy arról, hogy a jó eredményeink miatt Brüsszel már elismer minket. A fideszes összezördülésekre ráfordulva sem lesz izgalmasabb, Navracsics annyira konfliktuskerülő, hogy azt mondja az őt, a "puhát" lenyomó "erő nyelvén beszélő centrumról", hogy "Bizonyos tekintetben el kell ismernem az igazukat, mégsem adnám fel önmagam."

Az a rész a Narancsnak adott G. Fodor-interjú fényében picit vicces, amikor Navracsics álmodozva beszél a "polgári Magyarországról", amiről GFG azt mesélte, hogy Orbán-féle politikai marketingszlogen, és a hülyék vették csak komolyan.

Advertisement
Illustration for article titled Az ufók vagy a Háttérhatalom akarják Navracsicsot miniszterelnöknek?

A végén mégis van poén, Borókai ugyanis a kemtrélen és Háttérhatalmon edzett jobboldali ufológia képviselőjeként "rákérdez", vagyis azt állítja, hogy azt terjesztették, Navracsicsot a "globális erők" szívesen látnák miniszterelnökként.

Advertisement

Gondolom, Borókai nem a gravitációs erőre gondolt. De akkor milyen globális erő akarná hősünket Orbán helyére rakni? Egyelőre csak a FIFA-ra és a Facebookra tudok gondolni mint globális erőkre. De miért lenne elégedetlen a Facebook pont Orbán Viktorral? A FIFA-ról ugye nem is beszélve.

Share This Story

Get our newsletter