This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az RTL Klub a Barátok közt megszüntetésével fenyegeti az emberiséget

Illustration for article titled Az RTL Klub a Barátok közt megszüntetésével fenyegeti az emberiséget

Benyújtották ma a reklámadótörvényt, amiről már évekkel ezelőtt is volt szó, és ami pont az RTL Klubot sújtaná a legjobban, gyakorlatilag rá van szabva, mint a legnagyobb bevételű médiaszereplőre. A csatorna este az alábbi összeállítással reagált a fejleményekre.

Advertisement

A törvénytervezet lényege a vg.hu ismertetése szerint: az adóalap 500 millió forintot meg nem haladó része után nem kell adózni. Az 500 millió és 5 milliárd közti részre 1 százalék, 5 és 10 milliárd közöttre 10 százalék, a 10 és 15 milliárd közti részre 20 százalék, a 15 és 20 milliárd közti részre 30, a 20 milliárd forint fölöttiekre pedig 40 százalék adót kell fizetni. Ez azt is jelenti, hogy a tévépiacról az RTL Klub lesz a nagy vesztes, amelynek 40 százalékos kulccsal is kell adóznia, még az elfideszesedett TV2 nettó árbevétele sem érte el eddig a 20 milliárd feletti sávot. A reklámadót már idén kivetnék, és augusztus 20-ig kellene bevallani, majd november 20-ig két egyenlő részben kellene megfizetni.

Share This Story

Get our newsletter