Az összeomlott GFG kiszállt a Heti Válasz sorozatából

Illustration for article titled Az összeomlott GFG kiszállt a Heti Válasz sorozatából

Elszólta magát a polgári Magyarországról, azóta minden csak hullik szét. Már nem osztják az észt Török Gáborral a hetilap jól megszokott rovatában. Mráz Ágoston lett a pót-GFG.

A rendszerváltás előtt volt egy filmje Bacsó "A Tanú" Péternek, a Banánhéjkeringő, ami arról szólt, hogy a nyolcvanas évek nagymenője, akinek minden sikerül, az esküvőjére menet meglát egy, a pesti utcán meztelenül mászkáló bolond lányt, mire ráteríti a kabátját. Az ártatlan gesztus olyan lavinát indít el, hogy napokon belül összeomlik az élete, és elveszít mindent, amit addig összekapart magának.

Advertisement

A jelek szerint ez történt G. Fodor Gáborral, a miniszterelnök házi politológusával, aki néhány nappal ezelőtt egy pillanatra elkábult, és túl őszinte volt egy Magyar Narancs-interjúban.

Advertisement

Hol tart most?

Ő volt a téma a miniszterelnök évértékelőjén, ahol Balog miniszter és Orbán miniszterelnök kart karba öltve gyalázták, az összes frusztrált jobbos szolgaértelmiségi beletörli a lábát, most pedig még a Heti Válasz-os sorozatából is ki kellett szállnia. Abból a sorozatból, amiben Török Gáborral párban elemezték az előző hét legfontosabb magyar politikai mozgásait.

Advertisement

Mivel G. Fodor a Gecizés Napja, vagyis S. Lajos nyilvános kiborulása után sem szállt ki a Simicska-istállóba tartozó HV-sorozatból, most elhittem, amit a magazin a mai cikke fölé írt:

Elemzőpárosunk egyik tagja, G. Fodor Gábor – a polgári Magyarországról tett kijelentését érő kritikák miatt – úgy döntött, kiszáll az interjúsorozatból. Török Gábor mostantól Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Intézet vezetőjével értékeli az elmúlt hónap eseményeit.

Hogy miért pont a Nézőpont? Talán azért, mert a céget, ami az ő tulajdonában volt, Mráz nemrég eladta Győri Tibor Fidesz- és Simicska-közeli üzletembernek.

Share This Story

Get our newsletter