Elsz√≥lta mag√°t a polg√°ri Magyarorsz√°gr√≥l, az√≥ta minden csak hullik sz√©t. M√°r nem osztj√°k az √©szt T√∂r√∂k G√°borral a hetilap j√≥l megszokott rovat√°ban. Mr√°z √Āgoston lett a p√≥t-GFG.

A rendszerv√°lt√°s elŇĎtt volt egy filmje Bacs√≥ "A Tan√ļ" P√©ternek, a Ban√°nh√©jkeringŇĎ, ami arr√≥l sz√≥lt, hogy a nyolcvanas √©vek nagymenŇĎje, akinek minden siker√ľl, az esk√ľvŇĎj√©re menet megl√°t egy, a pesti utc√°n meztelen√ľl m√°szk√°l√≥ bolond l√°nyt, mire r√°ter√≠ti a kab√°tj√°t. Az √°rtatlan gesztus olyan lavin√°t ind√≠t el, hogy napokon bel√ľl √∂sszeomlik az √©lete, √©s elvesz√≠t mindent, amit addig √∂sszekapart mag√°nak.

A jelek szerint ez t√∂rt√©nt G. Fodor G√°borral, a minisztereln√∂k h√°zi politol√≥gus√°val, aki n√©h√°ny nappal ezelŇĎtt egy pillanatra elk√°bult, √©s t√ļl ŇĎszinte volt egy Magyar Narancs-interj√ļban.

Advertisement

Hol tart most?

Ňź volt a t√©ma a minisztereln√∂k √©v√©rt√©kelŇĎj√©n, ahol Balog miniszter √©s Orb√°n minisztereln√∂k kart karba √∂ltve gyal√°zt√°k, az √∂sszes frusztr√°lt jobbos szolga√©rtelmis√©gi belet√∂rli a l√°b√°t, most pedig m√©g a Heti V√°lasz-os sorozat√°b√≥l is ki kellett sz√°llnia. Abb√≥l a sorozatb√≥l, amiben T√∂r√∂k G√°borral p√°rban elemezt√©k az elŇĎzŇĎ h√©t legfontosabb magyar politikai mozg√°sait.

Advertisement

Mivel G. Fodor a Gecizés Napja, vagyis S. Lajos nyilvános kiborulása után sem szállt ki a Simicska-istállóba tartozó HV-sorozatból, most elhittem, amit a magazin a mai cikke fölé írt:

ElemzŇĎp√°rosunk egyik tagja, G. Fodor G√°bor ‚Äď a polg√°ri Magyarorsz√°gr√≥l tett kijelent√©s√©t √©rŇĎ kritik√°k miatt ‚Äď √ļgy d√∂nt√∂tt, kisz√°ll az interj√ļsorozatb√≥l. T√∂r√∂k G√°bor mostant√≥l Mr√°z √Āgoston S√°muellel, a N√©zŇĎpont Int√©zet vezetŇĎj√©vel √©rt√©keli az elm√ļlt h√≥nap esem√©nyeit.

Hogy mi√©rt pont a N√©zŇĎpont? Tal√°n az√©rt, mert a c√©get, ami az ŇĎ tulajdon√°ban volt, Mr√°z nemr√©g eladta GyŇĎri Tibor Fidesz- √©s Simicska-k√∂zeli √ľzletembernek.