A megh√∂kkentŇĎ √∂tlettel Igor Kolomojszkij dnyepropetrovszki korm√°nyz√≥ √°llt elŇĎ, azt mondja, 100 milli√≥ eur√≥b√≥l 6 h√≥nap alatt meg lehet val√≥s√≠tani a projektet. K√∂zben az ukr√°n bel√ľgyminiszt√©rium k√∂z√∂lte, a hadsereg szombatig lez√°rja az orosz hat√°rokat.

Ez nem azt jelenti, hogy azut√°n se ki, se be, hanem azt, hogy ellenŇĎrz√©s√ľk al√° vonj√°k a teljes szakaszt, k√ľl√∂n√∂s tekintettel a Harkov, Luganszk √©s Donyeck megyei r√©szekre. A helyzet azut√°n fordult m√©g komolyabbra, hogy tegnap a h√≠rek szerint tankok t√∂rtek be Ukrajn√°ba Oroszorsz√°g felŇĎl, √©s intenz√≠v harcokba bonyol√≥dtak Sznyezsnij telep√ľl√©sn√©l. A legdurv√°bb √∂sszecsap√°sok ma Mariupol v√°rosban vannak, a felkelŇĎk nemcsak poz√≠ci√≥t, embereket is vesztettek.

Az excentrikus milli√°rdos Kolomojszkij javaslata √°ll√≠t√≥lag teljesen komoly, r√©szletes tervet ny√ļjtott be Petro Porosenko eln√∂knek. A fal, amely a h√°rom eml√≠tett megye √©szaki √©s keleti hat√°rain h√ļz√≥dna, vasb√≥l k√©sz√ľlne, √©s sz√∂gesdr√≥ttal, elektromos √°rammal, valamint al√°akn√°zott f√∂lds√°vokkal turb√≥zn√°k fel. R√©szleteket itt olvashattak m√©g r√≥la magyarul.