Vagy kitalálták. Vagy valami. A Ria Novosztyi ma reggeli híre egy magát megnevezni nem kívánó bennfentes forrásra hivatkozik, aki szerint a Malaysia Airlines járatának lelövésekor ukrán hadgyakorlat zajlott a térségben, és eközben következett be a baleset.

A j√≥ember azt √°ll√≠tja, a 156. rak√©t√°sezred fealadata a c√©lra tart√°s gyakorl√°sa lett volna, melynek keret√©ben felk√ľldtek a levegŇĎbe csalinak k√©t vad√°szg√©pet, de sajn√°latos m√≥don pont akkor rep√ľlt arra a Boeing 777-es, √©s az ukr√°n Buk c√©lz√≥berendez√©se √°t√°ll√≠totta mag√°t. Hogy hogyan siker√ľlt m√©g a gombot is megnyomnia valakinek, arr√≥l nem sz√≥l a f√°ma.

Azt is mes√©lte a forr√°s ‚Äď m√°r amennyiben l√©tezik ‚Äď, hogy az ukr√°n SZBU este mag√°val vitte a huny√≥ sz√°zadparancsnokot √©s a t√∂meggyilkos √ľteg teljes szem√©lyzet√©t, de a kihallgat√°sok eredm√©ny√©rŇĎl egyelŇĎre nincs inform√°ci√≥.

Tal√°n t√ļlz√°s √©ppen itt megjegyeznem ‚Äď hiszen akar a fene konte√≥zni a propagandah√°bor√ļ k√∂zep√©n ‚Äď, de s√ļlyos politikai-bizalmi v√°ls√°g keletkezett Ukrajn√°ban tegnap. A Klicsko-p√°rt √©s a Szovoboda kil√©pett a koal√≠ci√≥b√≥l, Arszenyij Jacenyuk minisztereln√∂k meg bejelentette, hogy t√°vozik poz√≠ci√≥j√°b√≥l. ElŇĎsz√∂r azt lehetett sejteni, hogy a koal√≠ci√≥felmond√°s csak az √ļj v√°laszt√°sok ki√≠r√°sa √©rdek√©ben t√∂rt√©nik, √°m ut√°na a parlament nem fogadott el fontos t√∂rv√©nyeket, amelyeket a korm√°ny nagyon szeretett volna √°tnyomni. E fejlem√©nyeket k√∂vetŇĎen szomorodott el Jacenyuk. Este Porosenko √°llamfŇĎ felsz√≥l√≠totta a demokratikus erŇĎket, hogy ma mindenk√©ppen oldj√°k meg a probl√©m√°kat, k√ľl√∂nben baj lesz.

Ja, a Ria Novosztyit, gondolom, mindenki nagy erŇĎkkel fogja c√°folni hamarosan.

Fotó: Vadim Ghirda/AP