Vlagyimir Megyinszkij kulturális miniszter azt mondta ma, támogatja a törvényjavaslatot, ami kisöpörné a mocskos beszédet a mozikból és színházakból.

Ha egy film orsz√°gos forgalmaz√°sra ker√ľl, nincs benne helye k√°romkod√°snak, sem a v√°sznon, sem a sz√≠npadon nem tudjuk toler√°lni az ilyesmit, mondta. Azok a filmek √©s elŇĎad√°sok, amelyekben lenne any√°z√°s, nem kapnak enged√©lyt, √©s k√©sz. Viszont a fesztiv√°lokon nem lenn√©nek ilyen korl√°toz√°sok az elŇĎterjeszt√©s szerint, az belef√©r, elemzett a miniszter.

A t√∂rv√©nyjavaslatot m√©g tavaly ny√ļjtotta be k√©pviselŇĎk egy csoportja, √©l√ľk√∂n Stanyiszlav Govoruhinnal, a Duma kultur√°lis bizotts√°g√°nak eln√∂k√©vel.

Govoruhin egy√©bk√©nt rendezŇĎnek √©s sz√≠n√©sznek is kurva j√≥ volt mindig, ŇĎ csin√°lta azt a csod√°latos sorozatot Vlagyimir Viszockijjal, ami magyarul A fekete macska band√°ja c√≠men futott, √©s a Vorosilov mesterl√∂v√©sze c. mozit is 1999-ben, illetve szerepelt a rendszerv√°lt√≥ Assza c. filmben. Mostan√°ban a Putyin-p√°rt Jegyinaja Rosszija kult√ļrp√°p√°jak√©nt szok√°sa feltŇĪnni.