Miut√°n az Indexen kid√ľh√∂ngt√©k magukat a kecskem√©ti rep√ľlŇĎnap √°ll√≠t√≥lagos szervez√©si hi√°nyoss√°gai miatt guta√ľt√©st kap√≥ olvas√≥k, p√°r pontban (√ļgy 444-esen) √∂sszeszedn√©m szombati t√©nyszerŇĪ tapasztalatainkat, keverve szubjekt√≠v megjegyz√©sekkel. Ig√©rem r√∂vid leszek, √ļgyis a k√©pek a l√©nyeg.

  • HŇĎs√©g volt, 37-40 fok k√∂r√ľl, erre sz√°m√≠tani is lehetett, aki nem √≠gy k√©sz√ľl egy szabadt√©ri - √°rny√©ktalan rep√ľlŇĎt√©ri - rendezv√©nyre, az mag√°ra vessen. Sok v√≠z, naptej, sapka, napszem√ľveg alap.
  • √Čn voltam az elŇĎzŇĎ k√©t kecskem√©ti repnapon is, szerintem a kettŇĎn egy√ľtt nem volt ekkora l√°togat√≥i r√©szv√©tel, mint a mostanin. A net, a Facebook, a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia meghozta a gy√ľm√∂lcs√©t - kb. 60 000 l√°togat√≥ csak szombaton, ez szigetes nagys√°grend!
  • Aki t√∂megrendezv√©nyre megy, sz√°m√≠tson t√∂megjelenetekre, oda √©s hazafel√© is. A t√ľrelem √©s j√≥ ked√©ly sokat seg√≠t ezek elvisel√©s√©ben.
  • A szervezŇĎk szerintem kitettek maguk√©rt, a katon√°k √©s rendŇĎr√∂k erŇĎn fel√ľl teljes√≠tettek a t√∂bb t√≠zezres aut√≥- √©s n√©zŇĎcsorda ir√°ny√≠t√°s√°ban.
  • A programra a hardcore rep√ľlŇĎs f√≥rumokon sokan panaszkodtak. Sajnos az amerikai l√©gierŇĎ k√∂lts√©gvet√©si megszor√≠t√°sokra hivatkozva lemondta az √∂sszes idei l√©gibemutat√≥s szerepl√©s√©t, ez val√≥ban megl√°tszott a kev√©ss√© izgalmas felhozatalon.
  • Itt volt viszont az orosz l√©gierŇĎ mŇĪrep√ľlŇĎcsoportja, a Russzkije Vityazi (Orosz Lovagok), √∂t Szu-27-es neh√©z elfog√≥ vad√°szrep√ľlŇĎg√©ppel. Az ŇĎ bemutat√≥juk volt a cs√ļcspont, rengetegen csak miattuk j√∂ttek el a kecskem√©ti rep√ľlŇĎnapra.
  • Az oroszok kb 25 perces bemutat√≥ja kb. 10 perces lusta k√∂tel√©krep√ľlget√©ssel indult, √≥vatos k√∂r√∂zget√©s, t√°voli, lass√ļdad fordul√≥z√°sok, a hangerŇĎ elment volna egy k√∂nyvt√°ri olvas√≥teremben is.
  • Azt√°n nekikezdtek. A dupla hajt√≥mŇĪveket a k√∂z√∂ns√©g fel√© ir√°ny√≠tott√°k √©s adt√°k neki, ahogy a cs√∂v√∂n kif√©rt. A fordul√≥kat a n√©zŇĎt√©r f√∂l√∂tt j√°ratt√°k cs√ļcsra, infracsapd√°z√°ssal turb√≥zt√°k fel mŇĪsorukat, bekapcsolt ut√°n√©getŇĎkkel recsegtett√©k a levegŇĎt √©s az ebben perverz √∂r√∂m√ľket lelŇĎ n√©zŇĎk dobh√°rty√°j√°t √©s gyomr√°t. Uralkodtak, na.

K√©peink a l√©gishow szombat d√©lut√°ni mŇĪsor√°r√≥l:

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Fotó: Nagy Attila/Cink