MiutĂĄn az Indexen kidĂŒhöngtĂ©k magukat a kecskemĂ©ti repĂŒlƑnap ĂĄllĂ­tĂłlagos szervezĂ©si hiĂĄnyossĂĄgai miatt gutaĂŒtĂ©st kapĂł olvasĂłk, pĂĄr pontban (Ășgy 444-esen) összeszednĂ©m szombati tĂ©nyszerƱ tapasztalatainkat, keverve szubjektĂ­v megjegyzĂ©sekkel. IgĂ©rem rövid leszek, Ășgyis a kĂ©pek a lĂ©nyeg.

  • HƑsĂ©g volt, 37-40 fok körĂŒl, erre szĂĄmĂ­tani is lehetett, aki nem Ă­gy kĂ©szĂŒl egy szabadtĂ©ri - ĂĄrnyĂ©ktalan repĂŒlƑtĂ©ri - rendezvĂ©nyre, az magĂĄra vessen. Sok vĂ­z, naptej, sapka, napszemĂŒveg alap.
  • Én voltam az elƑzƑ kĂ©t kecskemĂ©ti repnapon is, szerintem a kettƑn egyĂŒtt nem volt ekkora lĂĄtogatĂłi rĂ©szvĂ©tel, mint a mostanin. A net, a Facebook, a közössĂ©gi mĂ©dia meghozta a gyĂŒmölcsĂ©t - kb. 60 000 lĂĄtogatĂł csak szombaton, ez szigetes nagysĂĄgrend!
  • Aki tömegrendezvĂ©nyre megy, szĂĄmĂ­tson tömegjelenetekre, oda Ă©s hazafelĂ© is. A tĂŒrelem Ă©s jĂł kedĂ©ly sokat segĂ­t ezek elviselĂ©sĂ©ben.
  • A szervezƑk szerintem kitettek magukĂ©rt, a katonĂĄk Ă©s rendƑrök erƑn felĂŒl teljesĂ­tettek a több tĂ­zezres autĂł- Ă©s nĂ©zƑcsorda irĂĄnyĂ­tĂĄsĂĄban.
  • A programra a hardcore repĂŒlƑs fĂłrumokon sokan panaszkodtak. Sajnos az amerikai lĂ©gierƑ költsĂ©gvetĂ©si megszorĂ­tĂĄsokra hivatkozva lemondta az összes idei lĂ©gibemutatĂłs szereplĂ©sĂ©t, ez valĂłban meglĂĄtszott a kevĂ©ssĂ© izgalmas felhozatalon.
  • Itt volt viszont az orosz lĂ©gierƑ mƱrepĂŒlƑcsoportja, a Russzkije Vityazi (Orosz Lovagok), öt Szu-27-es nehĂ©z elfogĂł vadĂĄszrepĂŒlƑgĂ©ppel. Az Ƒ bemutatĂłjuk volt a csĂșcspont, rengetegen csak miattuk jöttek el a kecskemĂ©ti repĂŒlƑnapra.
  • Az oroszok kb 25 perces bemutatĂłja kb. 10 perces lusta kötelĂ©krepĂŒlgetĂ©ssel indult, Ăłvatos körözgetĂ©s, tĂĄvoli, lassĂșdad fordulĂłzĂĄsok, a hangerƑ elment volna egy könyvtĂĄri olvasĂłteremben is.
  • AztĂĄn nekikezdtek. A dupla hajtĂłmƱveket a közönsĂ©g felĂ© irĂĄnyĂ­tottĂĄk Ă©s adtĂĄk neki, ahogy a csövön kifĂ©rt. A fordulĂłkat a nĂ©zƑtĂ©r fölött jĂĄrattĂĄk csĂșcsra, infracsapdĂĄzĂĄssal turbĂłztĂĄk fel mƱsorukat, bekapcsolt utĂĄnĂ©getƑkkel recsegtettĂ©k a levegƑt Ă©s az ebben perverz örömĂŒket lelƑ nĂ©zƑk dobhĂĄrtyĂĄjĂĄt Ă©s gyomrĂĄt. Uralkodtak, na.

Képeink a légishow szombat délutåni mƱsoråról:

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

FotĂł: Nagy Attila/Cink