This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Az Örökös Aláírók gyúrták meg Bajnait

Egészen hihetetlen, de ugyanaz az SZDSZ-es értelmiségi névsor rombolta most le a balliberális oldalt, amelyik a rendszerváltás óta mindig. És még egy diadalittas új közleményt is aláírtak annak örömére, hogy leválthatatlanná tették Orbán Viktort!

A Népszava szerint Bitó László író lakásán találkozott Bajnaival, nem fogod kitalálni, Heller, Konrád, Radnóti Sándor, Parti Nagy Lajos és Závada Pál, hogy arról győzködjék, az értelmiségi holdudvar közös baloldali listát akar Gyurcsánnyal. Ha nem lenne eléggé döbbenetes a kártékony zombik akciója, a siker láttán fogták magukat, és azt csinálták, amihez igazán értenek: megint aláírtak!!! A következő szöveget szülték azok az emberek, akik most Bajnai gyengeségét kihasználva gyakorlatilag örök időkre leválthatatlanná tették Orbán Viktort:

Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.

Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására.

Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!

Advertisement

A Népszava cikkében elolvasható az aláírók listája.

Share This Story

Get our newsletter