This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az Örökmozgónak vége, de talán újra kinyit valahol máshol

Illustration for article titled Az Örökmozgónak vége, de talán újra kinyit valahol máshol

Ez egy mozi volt az Erzsébet körúton, és én például ide jártam a legtöbbször a 90-es években.

Advertisement

Az utóbbi időben sajnos nem nagyon jártam már ide, biztos azért, mert régen minden jobb volt.

A napokban olvastam már, hogy viták vannak, az Örökmozgót működtető Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet – rövidítve: Manda – nem volt tulajdonosa az ingatlannak, ami most átkerült a Budapest Filmhez, ami komolyabb bérleti díjat szeretett volna beszedni. A pontos számokkal nem untattam magamat – azt sem tudom, kinek mennyire van igaza, vagy nincs –, elsősorban azért, mert tényleg azonnal nosztalgikus hangulatba keveredtem.

Advertisement

Hiszen az Örökmozgóban annyi mindent láttam anno, hogy csak na: komplett Fellini- és Antonioni-sorozatokat például, volt olyan hónap, hogy legalább tíz előadást megnéztem. Egy időben ráadásul grúz konyakot is lehetett kapni a büfében. Jegyet mindig a 11. sorba vettem a fal mellé, ott jól ki tudtam nyújtani a lábamat, és nem is nagyon ült elém senki.

Mindegy, a lényeg, hogy a bérlet körüli viták miatt a Budapest Film másnak adja oda a helyet – a Vertigónak, ami egy általában jó kis filmeket forgalmazó forgalmazó –, a Manda meg nyit egy Örökmozgót máshol. A közleményükből az is kiderül, hogy a vetítőgépeket és széksorokat el akarják vinni, kíváncsi vagyok, lesz-e ebből is vita, vagy minden tiszta ezen a téren.

Share This Story

Get our newsletter