Tárt karokkal fogadjuk a bevándorlókat? Nem eszik olyan forrón a migrációs politikát!

Végre saját szememmel is láthattam a bevándorlós plakátokat, noha nem Kelebia térségében jártam, csak Pesten. De mindegy, a lényeg, hogy a legtöbb politikai hirdetés esetében a kihelyezés önmagában remek humorforrás lehet, még az ilyen aljas és ostoba propagandalózungok esetében is.

K√∂rbement m√°r a magyar interneten a Mexik√≥i √ļti Burger King tetej√©re elhelyezett k√©t plak√°t fot√≥ja, ami t√©nyleg annyira √ľtŇĎs vizu√°lis szimb√≥lum, hogy direkt elzar√°ndokoltam od√°ig munk√°ba j√∂vet, hogy l√°thassam. Balr√≥l Aldi-plak√°t, jobbr√≥l fast food molin√≥, mindez a v√°ros egyik leglehangol√≥bb szeglet√©ben, ahonnan csak menek√ľlni van kedve az embernek.

Az √©p√ľlet m√°sik oldal√°ra is jutott m√©g k√©t plak√°t (mi marad √≠gy a hat√°rmenti telep√ľl√©sekre?):

Advertisement

Nyilv√°n v√©letlen√ľl ker√ľlt az egyik mell√© az Omega felcs√ļti beatmis√©j√©t hirdetŇĎ √≥ri√°splak√°t, de legal√°bb r√∂gt√∂n l√°thatja is a bev√°ndorl√≥, hogy milyen kult√ļr√°t kell tiszteletben tartania.

Azt viszont nem √©rtem, mit k√©pzeltek a Veszpr√©mfest szervezŇĎi, hogy csupa k√ľlf√∂ldi zen√©szt h√≠vnak orsz√°gunkba, akik csak elveszik a rendes magyar zen√©szektŇĎl a munk√°t.

Advertisement

Megfordulva az alábbi plakát néz farkasszemet a bevándorlásellenes hirdetményekkel:

Az Egyes√ľlt √Āllamok legismertebb kekszm√°rk√°ja m√°r √©vek √≥ta kaphat√≥ haz√°nkban itt-ott √©s amott, ilyen-olyan √ļton-m√≥don import√°lva, sokszor illeg√°lis bev√°ndorl√≥k√©nt ker√ľlve a magyar csal√°dok asztal√°ra, elv√©ve a kem√©nyen dolgoz√≥ h√°ztart√°si keksz munk√°j√°t. Tartok tŇĎle, hogy ez a gazdas√°gi bev√°ndorl√≥ ez√ļttal szigor√ļan vissza lesz toloncolva oda, ahonnan j√∂tt.