Az orbánsimicska utolérte a magyar jégkorongot is

Illustration for article titled Az orbánsimicska utolérte a magyar jégkorongot is

Ma délután váratlanul bejelentette lemondását Németh Miklós, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Németh a Közgép vezérigazgatójaként került az MJSZ élére 2010-ben, és tavaly szépen újraválasztották. Ebből a nemrég készült szuperjó interjúból nem úgy tűnik, hogy menni készült.

Advertisement
Advertisement

Miért is készült volna, ha egyszer a magyar válogatott hét év után újra feljutott az elitbe?

Advertisement

Hogy mit is mondott erről a vs.hu-nak? Hát ezt:

VS: Ha ránézek a sporttérképre, amit a „gecigate” óta nyilván más hangsúlyokkal olvasok, akkor azt látom, hogy a magyar sport jelenlegi koronaékszerei, a jégkorong-válogatott és a veszprémi kézilabda inkább a Közgép oldalán maradtak. Elképzelhető-e, hogy a politikai konfliktust bármelyik sportág megsínyli?

Németh: Nem tartom elképzelhetőnek.

VS: Akkor ez most egy pillanatnyi fikció: ha úgy érzi, jön egy másmilyen politikai szándék, akkor a sportág továbblépése érdekében félreáll?

Németh: Nekem még senki sem jelezte, hogy bármiféle változást eszközölnöm kellene a jövőmön, és minden szögből nyugodtan nézek tükörbe. Nagyjából két hét telt el a siker óta, volt egy elnökségi ülésünk, ahol mindenki gratulált mindenkinek, és ahol nem éreztem bizonytalanságot a személyemmel kapcsolatban. Vagy ha volt ilyen, nem vettem észre. Lehet, hogy nem vagyok fogékony az ilyesmire.

Advertisement

És mit mondott ma? Ennyit:

A csúcson kell abbahagyni.

Aztán megköszönte a melót mindenkinek. Úgy érzem, a magyar jégkorongnak egy minimum Németh Szilárd kaliberű istenségre van szüksége. Hadd hozza a pénzt, hadd sütkérezzen.

Advertisement

Amíg teheti.

fotó: vs.hu

Share This Story

Get our newsletter