Az Orbán-lagzin eltűnt egy telefon, tömeges DNS-vizsgálatot tartottak

Illustration for article titled Az Orbán-lagzin eltűnt egy telefon, tömeges DNS-vizsgálatot tartottak

Csókási László felszolgálóként dolgozott a tükröspusztai bulin. Eltűnt egy mobil, mire elképesztő nyomozás indult, 60 embertől vettek mintát hatalmas költségért. A tanúkat durva pénzbüntetéssel fenyegették meg, ha nem adnának mintát - állítja Csókási.

Advertisement

Az egész magyar média áprilisi tréfának vette azt a posztot, ami elsején jelent meg, és amiben a szerző egy abszurd, képtelen lejárató sztorit ad elő. Eszerint a magyar rendőrség annyira gazsulálna Orbán Viktornak, hogy a lánya lagziján eltűnt telefon miatt akkora erőket mozgattak meg, mintha valami extra durva bűncselekmény történt volna. Az eszközök között szerepelt az összes felszolgálótól, konyhástól és őrtől kikényszerített DNS-minta-adás, ami azért is pikáns, mert a DNS-vizsgálat igen drága, annyira, hogy a kormány nemrég korlátozta, hogy a megyei rendőrkapitányságok havonta hány ilyent végeztethetnek.

A történetet Csókási dokumentummásolatokkal gazdagon illusztrálva írta meg, ebből az derül ki, hogy többször kihallgatták, ő következetesen megtagadta a mintaadást - amihez joga volt - mire a nyomozó ezertől kétszázezer forintig terjedő rendbírsággal fenyegette meg, amit az ügyészség szabhat ki rá, ha tovább makacskodik. Orbán haverjának - vagy neki magának - a telefonja egy rakás nyomozót tartott munkában novembertől februárig a poszt szerint.

Advertisement

Én egészséges kételkedéssel fogadtam ezt a magyar szinten is fantasztikus sztorit, hiszen miért költenének el milliókat egy maximum százezres értékű eltűnt tárgy után kutatva, és az ORFK szóvivőjével történt beszélgetést után egy hosszabb kérdéssort küldtem el a rendőrségnek, konkrétan ezt:

az alaphelyzet az, hogy bizonyos Csókási László egy blogposztban azt állítja, hogy felszolgálóként dolgozott Orbán Viktor lányának esküvőjén, majd utólag megtudta, hogy az eseményen eltűnt egy vendég mobiltelefonja. Állítása szerint az NNI az ügyben nyomozást indított, melynek keretében egy rakás tanutól DNS-mintát vettek, hosszas huzavona és a dolog többszöri megtagadsa után végül tőle is.

A kérdéseim:

- Igaz-e, hogy rendőrségi nyomozás folyt egy Orbán-eküvőn eltűnt telefon miatt?

- Igaz-e, hogy a nyomozás során jelentős számu ott dolgozótól vettek DNS-mintát?

-Igaz-e, hogy nagyjából 60 embertől?

- Mi indokolta egyáltalán a nyomozást egyetlen telefon miatt és főleg mi indokolta, hogy ilyen drága, szokatlan módszerrel éljenek, mint a DNS-vizsgálat?

- Más telefon eltűnése esetén is szoktak ehhez folyamodni?

- Igaz, hogy azért volt ez a felhajtás, mert a telefon egy védett személyé volt, és érzékeny adatok lehettek rajta?

- Orbán Viktor vagy Pintér Sándor volt ez a védett személy?

- Lezárult a nyomozás? Milyen eredménnyel?

- Mi volt a nyomozás költsége?

előre is köszönettel:

A levél megérkezését nyugtázták, a szóvivő aznapi választ igért, majd eltűntek, és ismételt érdeklődésemre sem jelentkeztek.

Advertisement

Ezek után most olvasom most a hvg.hu-n, hogy Csókási nekik megerősítette, a sztori nem áprilisi tréfa, illetve a nyomozó hatóság sem tagadta, hogy létezik ilyen nyomozás.

Most itt tartunk, izgatottan várom, hogy reagál-e a rendőrség bármit.

Share This Story

Get our newsletter