A t√°ny√©rsapk√°s majomdikt√°tor Orb√°n √©s Gyurcs√°ny szavaira t√°tog egy valag ban√°n k√∂z√∂tt. A XII. ker√ľleti t√©v√© nem volt hajland√≥ leadni a 4K! kamp√°nyfilmj√©t. Minden m√°s ker√ľleti jel√∂lt√©t igen.

Azt írja, a 4K!, hogy:

A budai XII. ker√ľleti, √∂nkorm√°nyzati fenntart√°s√ļ √©s k√∂zszolg√°lati Hegyvid√©k minden orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎjel√∂lt kamp√°nyfilmj√©t ingyen √©s alanyi jogon leadja. A 4K! jel√∂ltj√©nek a kamp√°nyfilmj√©t azonban az etikai k√≥dex√ľkre hivatkozva visszautas√≠tott√°k, ugyanis szerint√ľk s√©rti a minisztereln√∂k√∂t, hogy a szavai egy majom sz√°j√°ba lettek adva.

Pedig a vide√≥ban Gyurcs√°ny sz√∂vegei is szerepelnek, de az√©rt most √≠gy p√°rtf√ľggetlen√ľl, ŇĎszint√©n, valljuk be, hogy nagyj√°b√≥l kilencven sz√°zal√©kban Orb√°n szerepel. A XII. ker√ľlet egy√©bk√©nt Pokorni Zolt√°n k√∂rzete.

A 4K! azzal √©rvelt, hogy Orb√°n √©s Gyurcs√°ny k√∂zszereplŇĎnek sz√°m√≠tanak, ez√©rt b√≠rniuk kell az ilyesmit.

Itt meg tudjátok nézni a letiltott videót:

update: k√∂zben meg√©rkezett a Hegyvid√©k Telev√≠zi√≥ v√°lasza, amiben Mottl √Āgnes √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥ elmondja, hogy a helyi t√©v√© f√ľggetlen k√∂z√∂ss√©gi mŇĪsorszolg√°ltat√≥, √©s hogy pontosan mi volt az oka annak, hogy nem tett√©k ad√°sba a kamp√°nyfilmet.

A szerkesztŇĎs√©gben ugyan nagy der√ľlts√©get keltett a 4K! kamp√°nyfilm, a Hegyvid√©k M√©dia Kft. √ľgyvezetŇĎ igazgat√≥jak√©nt saj√°t hat√°sk√∂rben √ļgy d√∂nt√∂ttem, hogy ‚Äď miut√°n 2014. m√°rcius 7-√©n a 4K! k√©pviselŇĎjel√∂ltje mellett √©n is al√°√≠rtam a XII. ker√ľletben a v√°laszt√°si etikai k√≥dexet ‚Äď a k√≥dex 3. pontj√°ban foglaltak miatt nem tudjuk lek√∂z√∂lni a vide√≥t. (A XII. ker√ľletben √©rv√©nyes v√°laszt√°si etikai k√≥dex vonatkoz√≥ r√©sze: "3. A v√°laszt√°si kamp√°ny c√©lja a p√°rtok √©s jel√∂ltek, tov√°bb√° az √°ltaluk k√©pviselt √©rt√©kek, az el√©rendŇĎ c√©lok bemutat√°sa. A felek hat√°rozottan r√∂gz√≠tik, hogy tart√≥zkodnak egym√°s p√°rtj√°nak √©s jel√∂ltj√©nek lej√°rat√°s√°t√≥l, √©s ilyen c√©llal harmadik szem√©lyeket sem b√≠znak meg.")