This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az Orbán-diktatúra augusztus 20-án kitünteti Kertész Imrét

Illustration for article titled Az Orbán-diktatúra augusztus 20-án kitünteti Kertész Imrét

Ezt még ma reggel írta meg a valasz.hu, de csak most vettem észre sajnos. Engem idegesít, hogy pikáns hírként kell értékelnem ezt a hírt, kár, hogy a Nobel-díj óta nem lehet másképpen.

Advertisement

Mármint nyilván nem a Nobel-díj, hanem a fogadtatása és az utána kibontakozott, máig tartó oda-vissza hisztéria miatt. Ráadásul érdeklődve muszáj figyelnem a reakciókat is, minden tekintetben. Hogy na, jobbosok, ehhez mit szóltok? Na és ti, balosok, mit mondtok?

A francba ezekkel a baromságokkal.

Viszont itt ragadom meg az alkalmat, hogy megjegyezzem: senki sem írt a Sorstalanságnál erősebb könyvet a holokausztról – valamint nem sokan forgattak rosszabb filmet róla, mint Koltai Lajos a regényből –, és ezt nem 2002 óta mondom mindenkinek, akinek mondhatom, hanem a 90-es évek eleji újrakiadás óta. Ezenfelül ajánlom minden érdeklődő figyelmébe a Gályanapló c., rengeteg okosságot tartalmazó kötetet is. Ezt annak idején ceruzával a kezemben böngésztem, egy csomó aláhúzás van a példányomban.

Advertisement

Olvassatok mindennap!

Share This Story

Get our newsletter