A Hadh√°zy √Ākost lej√°ratni k√≠v√°n√≥ √°ll√≠t√≥lagos prostitu√°lt k√©t mondattal is lebuktatta mag√°t. A vide√≥ tavaly ŇĎsszel, a r√©szben megism√©telt szeksz√°rdi v√°laszt√°s hev√©ben k√©sz√ľlhetett. Ekkor cig√°nygyŇĪl√∂lŇĎnek akart√°k be√°lltani a fideszes polg√°rmesterjel√∂lt legvesz√©lyesebb ellenfel√©t.

√Čs ezt nem a v√°laszt√°sok miatt hozom nyilv√°noss√°gra, hanem az√©rt, hogy mindenki megtudja, milyen egy szem√©t ember vagy.

Ez a mondat is elhangzik abban az eg√©szen fantasztikus kamuvide√≥ban, amivel a fideszes vezet√©sŇĪ Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat korrupci√≥s √ľgyeit leleplezŇĎ Hadh√°zy √Ākos LMP-politikust mocskoln√°k be. A filmen egy fiatal roma nŇĎ v√°dolja azzal a politikust, hogy szexu√°lis kapcsolat volt k√∂zt√ľk.

Advertisement

A vide√≥t m√°rcius 10-√©n t√∂lt√∂tte fel a Youtube-csatorn√°j√°ra a faceportal.hu, √°ll√≠t√°suk szerint akkor kapt√°k ismeretlenektŇĎl.

Csakhogy most nincsenek v√°laszt√°sok Szeksz√°rdon.

A megold√°s minden bizonnyal az, hogy a bajai t√≠pus√ļ kamuvide√≥t nem most, hanem m√©g tavaly okt√≥berre k√©sz√≠tett√©k le, de akkor v√©g√ľl nem vetett√©k be. Most viszont j√≥l j√∂tt Hadh√°zy ellen, fŇĎleg, hogy a c√©l megint a cig√°nyoz√°s volt.

Szeksz√°rdon szorosra siker√ľlt ugyanis a tavaly okt√≥beri √∂nkorm√°nyzati- √©s polg√°rmester-v√°laszt√°s: √Ācs RezsŇĎ, a Fidesz jel√∂ltje elsŇĎ k√∂rben 663 szavazattal gyŇĎzte le Hadh√°zyt. Az√©rt elsŇĎ k√∂rben, mert az LMP-s v√°laszt√°si csal√°sok miatt b√≠r√≥s√°ghoz fordult, √≠gy n√©gy k√∂rzetben v√©g√ľl meg kellett ism√©telni a szavaz√°st. A b√≠r√≥s√°g ugyanis kimondta, hogy ezeken a helyeken t√©nyleg szervezetten sz√°ll√≠tottak roma szavaz√≥kat, √©s p√©nz √≠g√©rtek a szavazatuk√©rt.

Advertisement

Mivel a n√©gy k√©rd√©ses k√∂rzetben √∂sszesen 2883-an szavazhattak, Hadh√°zynak volt elm√©leti es√©lye ‚Äď ha kicsi is ‚Äď arra, hogy ford√≠tson. FŇĎleg, hogy sikeresen bizony√≠totta be, hogy csalt az ellenfele. A gyal√°zkod√≥ kamp√°ny ez√©rt igen heves volt az √ļjr√°z√°s elŇĎtti napokban. Amint a N√©pszabads√°g akkori cikk√©bŇĎl is kider√ľl, a v√°rosban fŇĎleg a cig√°nyok k√∂r√©ben ment a negat√≠v kamp√°ny, a c√©l az volt, hogy Hadh√°zynak rasszista h√≠r√©t kelts√©k:

Hadh√°zy √Ākos a fenyeget√©srŇĎl sz√≥l√≥ h√≠rrŇĎl √©rtes√ľlve √ļgy v√©lekedett, ezzel valaki neki akar √°rtani. Az LMP-s jel√∂lt es√©lyeit azt is rontotta, hogy a rom√°k k√∂z√∂tt elterjedt: Hadh√°zy rasszista. K√©t roma h√°zasp√°rral besz√©lgettem, amint hazafel√© tartottak a voksol√°s ut√°n, s azt √°ll√≠tott√°k, kaptak egy sz√≥r√≥lapot, amelyen Hadh√°zy arr√≥l nyilatkozott, mennyire rossz v√©lem√©nnyel van a rom√°kr√≥l. Amikor arra k√©rtem a k√©t h√°zasp√°rt, mutass√°k meg a sz√≥r√≥lapot, akkor azt felelt√©k: m√°r nincs meg, √°m megism√©telt√©k, hogy ŇĎk √©s m√©g sokan olvast√°k ezt az √≠r√°st, ez√©rt a rom√°k biztosan nem szavaznak Hadh√°zyra. A rossz h√≠rbe hozott jel√∂lt hazugs√°gnak mondta az ŇĎt √©rt v√°dat, majd √≠gy medit√°lt: Ezzel a v√°ddal meg a rom√°k √°ll√≠t√≥lagos megfenyeget√©s√©vel el is buktuk az es√©lyeinket. √úgyes tr√ľkk volt ez a k√©t √°lh√≠r. Nagyon aljas, de √ľgyes.

Advertisement

A most publik√°lt vide√≥ az elej√©n elhangz√≥ rasszist√°z√°ssal ‚Äď "Olvasom mindenhol, hogy az √©n fajt√°mat ocsm√°rlod!" ‚Äď, illetve a v√©ge fel√© elhangz√≥, fent id√©zett mondattal egy√ľtt el√°rulja, hogy 2014 ŇĎsz√©n csin√°lhatt√°k. Akkor valami√©rt nem vetett√©k be, most, hogy Hadh√°zyt a korrupci√≥val gyan√ļs√≠tottak lecig√°nyellenesezt√©k, pont j√≥l be lehetett dobni.