Az önkormányzati választásra készülhetett a kurvás kamuvideó

A Hadházy Ákost lejáratni kívánó állítólagos prostituált két mondattal is lebuktatta magát. A videó tavaly ősszel, a részben megismételt szekszárdi választás hevében készülhetett. Ekkor cigánygyűlölőnek akarták beálltani a fideszes polgármesterjelölt legveszélyesebb ellenfelét.

És ezt nem a választások miatt hozom nyilvánosságra, hanem azért, hogy mindenki megtudja, milyen egy szemét ember vagy.

Advertisement

Ez a mondat is elhangzik abban az egészen fantasztikus kamuvideóban, amivel a fideszes vezetésű Országos Roma Önkormányzat korrupciós ügyeit leleplező Hadházy Ákos LMP-politikust mocskolnák be. A filmen egy fiatal roma nő vádolja azzal a politikust, hogy szexuális kapcsolat volt köztük.

A videót március 10-én töltötte fel a Youtube-csatornájára a faceportal.hu, állításuk szerint akkor kapták ismeretlenektől.

Csakhogy most nincsenek választások Szekszárdon.

A megoldás minden bizonnyal az, hogy a bajai típusú kamuvideót nem most, hanem még tavaly októberre készítették le, de akkor végül nem vetették be. Most viszont jól jött Hadházy ellen, főleg, hogy a cél megint a cigányozás volt.

Szekszárdon szorosra sikerült ugyanis a tavaly októberi önkormányzati- és polgármester-választás: Ács Rezső, a Fidesz jelöltje első körben 663 szavazattal győzte le Hadházyt. Azért első körben, mert az LMP-s választási csalások miatt bírósághoz fordult, így négy körzetben végül meg kellett ismételni a szavazást. A bíróság ugyanis kimondta, hogy ezeken a helyeken tényleg szervezetten szállítottak roma szavazókat, és pénz ígértek a szavazatukért.

Advertisement

Mivel a négy kérdéses körzetben összesen 2883-an szavazhattak, Hadházynak volt elméleti esélye – ha kicsi is – arra, hogy fordítson. Főleg, hogy sikeresen bizonyította be, hogy csalt az ellenfele. A gyalázkodó kampány ezért igen heves volt az újrázás előtti napokban. Amint a Népszabadság akkori cikkéből is kiderül, a városban főleg a cigányok körében ment a negatív kampány, a cél az volt, hogy Hadházynak rasszista hírét keltsék:

Hadházy Ákos a fenyegetésről szóló hírről értesülve úgy vélekedett, ezzel valaki neki akar ártani. Az LMP-s jelölt esélyeit azt is rontotta, hogy a romák között elterjedt: Hadházy rasszista. Két roma házaspárral beszélgettem, amint hazafelé tartottak a voksolás után, s azt állították, kaptak egy szórólapot, amelyen Hadházy arról nyilatkozott, mennyire rossz véleménnyel van a romákról. Amikor arra kértem a két házaspárt, mutassák meg a szórólapot, akkor azt felelték: már nincs meg, ám megismételték, hogy ők és még sokan olvasták ezt az írást, ezért a romák biztosan nem szavaznak Hadházyra. A rossz hírbe hozott jelölt hazugságnak mondta az őt ért vádat, majd így meditált: Ezzel a váddal meg a romák állítólagos megfenyegetésével el is buktuk az esélyeinket. Ügyes trükk volt ez a két álhír. Nagyon aljas, de ügyes.

Advertisement

A most publikált videó az elején elhangzó rasszistázással – "Olvasom mindenhol, hogy az én fajtámat ocsmárlod!" –, illetve a vége felé elhangzó, fent idézett mondattal együtt elárulja, hogy 2014 őszén csinálhatták. Akkor valamiért nem vetették be, most, hogy Hadházyt a korrupcióval gyanúsítottak lecigányellenesezték, pont jól be lehetett dobni.

Share This Story

Get our newsletter