Illustration for article titled Az olaszok szenvedés nélkül nem is lennének olaszok

Az már soha nem derül ki, mire mentek volna az angolok, ha Japánnal és Görögországgal sorsolják össze őket, de legalább senkinek se lehet hiányérzete, amiért az utóbbi kettő tegnap éjféli csatáját inkább átaludta. A ma éjféli meccs hasonlóan szkippelhetőnek tűnik, de előtte lesz két izgalmasabb is.

Advertisement

Tegnap még kiderült, hogy Kolumbia gyakorlatilag megnyerte a csoportját, de Elefántcsontpartnak sincs sok félnivalója, vélhetően már egy görögök elleni döntetlennel is továbbmegy, és ez utóbbira minimum minden esélye megvan. Ma pedig az is kiderülhet, hogy kivel játszanak ebben az esetben, hiszen a D csoport első helyezettje lesz az Elefántok ellenfele. Úgyhogy egész biztos rátapadnak a képernyőre az első meccsen.

Olaszország – Costa Rica délután hattól. A győztes óriási lépést tesz a csoportelsőség felé, és valahol mindenki elkönyvelte előre, hogy ezek csakis az olaszok lehetnek. Tényleg jól mutatkoztak be, szó se róla, de az olaszok nem lennének olaszok, ha nem szenvednének egy kicsit. És ki ellen szenvedjenek, ha nem a meglepetéscsapat Costa Rica ellen? Távolról sem lefutott ez a mérkőzés, na.

Advertisement

Svájc – Franciaország este kilenckor. A svájciak mindenki ellen képesek dögunalmas meccseket játszani – nyolc éve a német vébén például a franciák ellen is nyomtak egy feledhetetlen nulla-nullát. Benne van ez sajnos ma este is, pláne, hogy akkora tragédiát ez még a franciáknak sem jelentene, noha utóbbiak azért nyilván győzni szeretnének. És az is igaz, hogy Ecuador ellen semmi olyat nem mutatott ez a svájcinak csúfolt délszláv-albán vegyes, amely miatt tartani kéne tőlük, viszont az erősebb csapatok ellen az ő játékuk hatékonyabb.

Ecuador – Honduras éjféltől. Ez tényleg csak a hardcore vébéőrülteknek: Honduras az egész mezőny legdurvább csapata, kérlelhetetlenül gyilkolni fogják a játékot és az ellenfelet ma is, és ha nem állíttatja ki magát egyik játékosuk se, igencsak megnehezíthetik a súlytalannak tűnő ecuadoriak dolgát. De itt nem győzelemre gondolnék, hanem egy harcos ikszre, amely persze senkinek sem jó, legkevésbé a nézőknek. Jó szórakozást!

Advertisement

Fotó: Leo Correa/AP

Share This Story

Get our newsletter