Illustration for article titled Az MTVA szerint nem cenzúrázták Bródyt, készen kapták az anyagot

A köztévé közleményében azt állítja, Koncz Zsuzsa stábja döntött arról, mi kerüljön a műsorba.

Advertisement

Bródy János a Facebookon - egy azóta módosított posztban - sejtelmesen arra utalt, kicenzúrázták a tévében egy politizálós dalát, melyet Koncz Zsuzsa márciusi koncertjén adott elő (a másik politizálós dala sem fért bele a műsorba).

Advertisement

Az MTVA most az alábbiakat válaszolta: "Valótlan hír jelent meg ma a médiában, azt állítva, hogy a közmédia kivágott dalokat Koncz Zsuzsa tízedik, Aréna-beli nagykoncertjének televíziós változatából. Ezzel szemben a valóság az, hogy a felvételek előtt lefolytatott egyeztetéseken az MTVA szerkesztői kétszer 52 perces műsort kértek az alkotóktól, akik ezt el is fogadták.

Koncz Zsuzsa – ahogy előző koncertjei alkalmával is – saját stábjával közösen döntött arról, hogy mi kerüljön ebbe a kétszer 52 percbe, és ők maguk rakták össze a televíziós koncertet az eredetileg közel két és félórás felvételből. Az adáskész változatot az MTVA így készen kapta az alkotóktól. Ebben az MTVA szerkesztői nem kértek módosítást. A két részletben ­– augusztus végén és szeptember ­ elején – leadott koncert nagy sikert hozott, a maga műfajában nézettségi rekordot döntött: összesen 350 ezren nézték végig."

Advertisement

Bródy említett posztjából azóta eltűnt "A műsorhamisítást a törvény nem bünteti" mondat, úgyhogy tényleg lehet, hogy Tinibá nem egyeztetett Koncz Zsuzsával.

(via 444)

Share This Story

Get our newsletter