√Črdekes r√©szleteket mes√©lt el a Cinknek Szita K√°roly kaposv√°ri polg√°rmester, aki a hirado.hu-n fut√≥ √ļj Urb√°nus blog szerkesztŇĎje. Az √°ll√≠t√≥lag V√°rhegyi "Origo-fal√≥" Attila √∂tlet√©re megalap√≠tott korm√°nyzati blogbirodalom szerzŇĎi k√∂zvetlen√ľl az MTVA-val szerzŇĎdnek.

Ma posztoltam a k√∂zt√©v√© √°ltal gr√ľndolt furcsa √°llami-korm√°nyzati blogh√°l√≥zatr√≥l, ami elŇĎtt t√∂bb szerzŇĎt is megkerestem. Szita K√°roly most v√°laszolt az √≠r√°sban feltett k√©rd√©seimre, √≠me az interj√ļ. El√∂lj√°r√≥ban annyit, hogy ŇĎ volt az egyetlen, aki a nyit√≥ posztj√°ban egybŇĎl megadta legal√°bb a mailc√≠m√©t, hiszen a korm√°nyblogokon am√ļgy se kommentelni nem lehet, se kapcsolatba ker√ľlni a szerzŇĎkkel.

Cink: Mag√°t√≥l j√∂tt a blogol√°s √∂tlete, majd √Ėn jelentkezett ezzel n√°luk, vagy az MTVA kereste meg? AlapvetŇĎen mi√©rt ind√≠totta el az Urb√°nus blogot?

Advertisement

Szita K√°roly: Az MTVA-t√≥l √©rkezett a felk√©r√©s, hogy legyek gazd√°ja az Urb√°nus blognak. Ezt egyr√©szt megtiszteltet√©snek √©reztem, m√°sr√©szt lehetŇĎs√©gnek arra, hogy p√°rbesz√©det folytassunk kimondottan a v√°rosokat, a v√°rosokban √©lŇĎket √©rintŇĎ k√©rd√©sekrŇĎl.

Cink: Most induláskor nagyjából mekkora a blog látogatottsága egy átlagos hétköznapon?

Advertisement

Szita K√°roly: Ilyen adattal nem rendelkezem, k√©rem, keresse meg ez √ľgyben az MTVA-t.

Cink: Milyen látogatottsággal lenne elégedett az év végén?

Szita K√°roly: Ilyen jellegŇĪ elv√°r√°st nem fogalmaztak meg az MTVA-t√≥l, s √©n magam sem tudom, hogy mi az elv√°rhat√≥, re√°lis l√°togatotts√°g egy ilyen jellegŇĪ blog eset√©ben. (A n√©zetts√©get term√©szetesen nemcsak a bejegyz√©sek minŇĎs√©ge hat√°rozza meg, hanem az is, hogy h√°nyan √©rtes√ľlnek arr√≥l, hogy egy√°ltal√°n l√©tezik ez a fel√ľlet.) √Čppen ez√©rt nem a n√©zetts√©g oldal√°r√≥l k√∂zel√≠tem meg a blog eredm√©nyess√©g√©t, hanem arra t√∂rekszem, hogy √©rt√©kes gondolatokat, k√∂vetendŇĎ p√©ld√°kat t√°rjunk a nyilv√°noss√°g el√©.

Advertisement

Cink: Mekkora b√ľdzs√©bŇĎl gazd√°lkodhatnak? Minden vend√©gszerzŇĎnek tudnak fizetni?

Szita K√°roly: A blog nem rendelkezik √°ltalam ismert √∂n√°ll√≥ b√ľdzs√©vel, a szerzŇĎk az MTVA √öj M√©dia Kft.-j√©vel k√∂zvetlen√ľl szerzŇĎdtek.

Advertisement

Cink: Hat√°rozott idŇĎre sz√≥l a szerzŇĎd√©s√ľk? Ha igen, h√°ny √©vre?

Szita Károly: Erre a kérdésre is az MTVA tud választ adni.

Cink: Mi√©rt nem lehet sem komment√°lni, sem levelet √≠rni a szerzŇĎknek a blogon, kiv√©ve, ha az ember megtal√°lja az √Ėn posztj√°t, amiben szerepel az emailc√≠m?

Advertisement

Szita K√°roly: Sz√°momra is fontos, hogy visszajelz√©seket kapjak, ez√©rt is √≠rtam bele az email c√≠memet a blogind√≠t√≥ bejegyz√©sbe. Term√©szetesen h√≠ve vagyok annak is, hogy a blog olvas√≥i egym√°s k√∂z√∂tt is megvitathass√°k gondolataikat, ez√©rt ind√≠tottuk el az Urb√°nus blog Facebook-oldal√°t, ahol minden bejegyz√©st posztolunk √©s kommentelhetŇĎv√© tesz√ľnk. Az √≠r√°sok megoszt√°s√°t a napokban kezdt√ľk el.