Rutin kish√≠rt adott le az elŇĎbb a nemzeti √°lh√≠r√ľgyn√∂ks√©g a Csongr√°d megy√©ben letartoztatott 165 hat√°rs√©rtŇĎrŇĎl. Ilyen az, amikor a korm√°nyp√°rt propagandist√°inak szellem√©ben szerkesztik a h√≠reket.

Manaps√°g a legmegszokottabb kish√≠r, hogy X hat√°rs√©rtŇĎt fogtak el valamelyik d√©li megy√©ben. Az MTI ma 8 √≥ra 9 perckor kiadott egy ilyent, a k√∂vetkezŇĎ c√≠mmel:

Meg√©lhet√©si bev√°ndorl√°s ‚Äď Sz√°zhatvan√∂t hat√°rs√©rtŇĎt tart√≥ztattak fel Csongr√°d megy√©ben szerd√°n

Ennyi szöveg következett utána:

Szeged, 2015. febru√°r 19., cs√ľt√∂rt√∂k (MTI) ‚Äď Sz√°zhatvan√∂t hat√°rs√©rtŇĎvel szemben int√©zkedtek a rendŇĎr√∂k szerd√°n Csongr√°d megye d√©li r√©sz√©n ‚Äď t√°j√©koztatta a megyei rendŇĎr-fŇĎkapit√°nys√°g sz√≥vivŇĎje cs√ľt√∂rt√∂k√∂n az MTI-t.

Szenti Szabolcs k√∂z√∂lte: az elfogottak k√∂z√ľl 32-en vallott√°k magukat koszov√≥inak. A t√∂bbiek fŇĎk√©nt Sz√≠ri√°b√≥l, Szom√°li√°b√≥l, Afganiszt√°nb√≥l, Kamerunb√≥l √©s BangladesbŇĎl √©rkeztek.‚Ä® A hat√°rs√©rtŇĎk mened√©kk√©relmet ny√ļjtottak be, √ľgy√ľkben a Bev√°ndorl√°si √©s √Āllampolg√°rs√°gi Hivatal j√°r el.

Majdnem √°tsiklottam a p√°rsoros kis iz√©n, amikor, n√©mi sp√©ttel, meghŇĎk√∂ltem, √©s √ļjra elolvastam az orsz√°gok list√°j√°t.

Sz√≠ria? Afganiszt√°n? Szom√°lia? Meg√©lhet√©si? Az √ľld√∂z√∂tteket mi magyarok, mindig sz√≠vesen l√°tjuk?

K√©ne szervezni egy √©lŇĎ, helysz√≠ni t√∂rt√©nelem√≥r√°t az MTI csinovnyikjainak √©s az MTI-t vez√©rlŇĎ p√°rtpropagandist√°knak. ElsŇĎ √°llom√°snak Sz√≠ri√°t javaslom, ledobni ŇĎket Damaszkuszban √©s v√°rni a lelplezŇĎ riportokat az orsz√°got ellepŇĎ, a magyar szoci√°lis rendszer meghekkel√©s√©re k√©sz√ľlŇĎ meg√©lhet√©si √ľgyeskedŇĎkrŇĎl.

Advertisement

Ok√©, ezt csak felfortyan√°sb√≥l mondtam, igaz√°b√≥l nem hiszem, hogy aki ezt a h√≠rt √≠rta, felt√©tlen√ľl sz√°nd√©kos hamis√≠t√≥ √©s √©rz√©ketlen, tudatlan seggfej. Csak √©ppen olyan a hangulat a kommunista idŇĎk hangulat√°t t√∂k√©letesen reproduk√°l√≥ magyar k√∂zm√©di√°ban, hogy az elv√°r√°sokat rettegve teljes√≠tŇĎ sajt√≥szolg√°k nyilv√°n m√°r √©szre sem veszik, hogy mit √≠rnak le. Bezzeg, ha 56-ban meg√©lhet√©sizve hajtott√°k volna vissza ŇĎket az osztr√°k hat√°rr√≥l.