Rutin kishírt adott le az előbb a nemzeti álhírügynökség a Csongrád megyében letartoztatott 165 határsértőről. Ilyen az, amikor a kormánypárt propagandistáinak szellemében szerkesztik a híreket.

Manapság a legmegszokottabb kishír, hogy X határsértőt fogtak el valamelyik déli megyében. Az MTI ma 8 óra 9 perckor kiadott egy ilyent, a következő címmel:

Megélhetési bevándorlás – Százhatvanöt határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán

Ennyi szöveg következett utána:

Szeged, 2015. február 19., csütörtök (MTI) – Százhatvanöt határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök szerdán Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte: az elfogottak közül 32-en vallották magukat koszovóinak. A többiek főként Szíriából, Szomáliából, Afganisztánból, Kamerunból és Bangladesből érkeztek.
 A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Majdnem átsiklottam a pársoros kis izén, amikor, némi spéttel, meghőköltem, és újra elolvastam az országok listáját.

Szíria? Afganisztán? Szomália? Megélhetési? Az üldözötteket mi magyarok, mindig szívesen látjuk?

Kéne szervezni egy élő, helyszíni történelemórát az MTI csinovnyikjainak és az MTI-t vezérlő pártpropagandistáknak. Első állomásnak Szíriát javaslom, ledobni őket Damaszkuszban és várni a lelplező riportokat az országot ellepő, a magyar szociális rendszer meghekkelésére készülő megélhetési ügyeskedőkről.

Advertisement

Oké, ezt csak felfortyanásból mondtam, igazából nem hiszem, hogy aki ezt a hírt írta, feltétlenül szándékos hamisító és érzéketlen, tudatlan seggfej. Csak éppen olyan a hangulat a kommunista idők hangulatát tökéletesen reprodukáló magyar közmédiában, hogy az elvárásokat rettegve teljesítő sajtószolgák nyilván már észre sem veszik, hogy mit írnak le. Bezzeg, ha 56-ban megélhetésizve hajtották volna vissza őket az osztrák határról.