Az MSZP piros sálakkal készül a pénteki tüntetésre

Illustration for article titled Az MSZP piros sálakkal készül a pénteki tüntetésre

Megtudtuk, mi az MSZP-hez kötődés diszkrét, de egyértelmű módja: például a piros sál. Ezzel a téli ruhadarabbal próbálja hekkelni az MSZP a pénteki mostmis tüntetés pártzászló- és pártjelvény-semlegességét. Remek hírlevél következik dr. Király Györgytől, a 2002-es kokárdázás modern remixelőjétől.

Advertisement

Hogy kicsoda dr. Király? Az MSZP Ésszerűség és Felelősség Országos Platform (!) alelnöke. Ezt írja:

Kedves Barátom!

A MOSTMI! facebook csoport 2015. január 2-dika 18 órára tüntetést szervez az Operaház elé. A tüntetés célja a jogállami normák visszaállításának a követelése, mely követeléssel messzemenően egyet lehet érteni.

Advertisement

Itt jön a lényeg, benne álmatag odaszúrás Gyurcsány Ferencnek:

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy pártzászlókat és jelvényeket ne vigyenek magukkal. Ez utóbbi elvárásnak lesz aki eleget tesz, lesz aki nem (pl. a DK). Ennek fényében mi azt javasoljuk, hogy ha időd engedi vegyél részt a tüntetésen, és az MSZP-hez való kötödésedet diszkrét, de egyértelmű módon, például piros sál viselésével jelezd.

Az ottani találkozás reményében, üdvözlettel:

dr. Király György
alelnök, ÉFP

Ha nem olvastad dr. Király memóját, de szeretsz tüntetni és télen piros sálat hordani, akkor valószínűleg úgy fogsz járni, mint én, amikor az apámtól örökölt negyvenéves, narancssárga széldzsekimben választások idején mászkálok Budapesten: olyan emberek fognak odajönni hozzád, akiket egyáltalán nem szeretnéd, hogy odajöjjenek hozzád.

Advertisement
Illustration for article titled Az MSZP piros sálakkal készül a pénteki tüntetésre

Valamint lőttek az MSZP-s karrieremnek: világoskék, szivárványszínű, kanárisárga, almazöld, sötétkék, indigókék, rózsaszín, lila és narancssárga sáljaim vannak, piros nincs.

Advertisement

Fotó: Poodlemama9 (fej), David Goehring (pingvin)

Share This Story

Get our newsletter