Illustration for article titled Az MLSZ szerint bárki gond nélkül bejuthat a kupadöntőre

Ma megírtam egy Floridából hazatért Vidi-drukker kálváriáját, akit úgy feldühítettek az MLSZ szurkolóellenes jegyvásárlási szabályai, hogy kihagyja a Videoton–Fradit. A szövetség reagál.

Advertisement

Levelet kaptunk az MLSZ-től, egészében, változtatás nélkül közöljük. A szövetség szerint nem jogos Julius Mohacsi focidrukker, illetve a Cink MK-döntő-szervezés miatti felháborodása.

Advertisement

A dicséretesen gyors és részletes reagálásban arra a felvetésre nem írnak semmit, hogy miféle szurkoló- és fociellenes abszurd húzás megtiltani egy kupadöntőn, hogy nézők a stadion számos szektorában felvegyék a csapatsálukat vagy mezüket. Nem csoda, erre mit is lehetne mondani?

Itt a levél:

Nem érzem jogosnak a felháborodást.

Törvényi kötelezettség a névre szóló jegyértékesítés, így ahogy korábban már sokszor elmondtuk, a kártyarendszer csak megkönnyíti és felgyorsítja a jegyvásárlást.

A szabályok egyértelműek, nem magyar állampolgár az útlevelének bemutatása után tud jegyet váltani, tehát az úr minden különösebb nehézség nélkül ki tud jutni a mérkőzésre. Az ezzel kapcsolatos információk folyamatosan elérhetőek az MLSZ honlapján.

A konkrét esetben semmi extra komplikáció nincs. Az MK-döntő Budapesten lesz, tehát az úrnak így is, úgy is fel kell jönnie Székesfehérvárról. A meccs napján az úr bemutatja az útlevelét, mondjuk a Syma csarnoknál található TEX jegypénztárnál, és a Hungária körúton áthaladva 12 perc múlva belép az érvényes, névre szóló jegyével a Groupama Arénába. Várhatóan nem kell két órát sorban állni a bejutásnál, és a parkolás sem lesz „rémálom”.

A szektorok beosztása a két klub és az MLSZ közös egyetértése után, a várható szurkolói létszám figyelembe vételével alakult így.

A Magyar Kupa 2014–2015-ös idényének döntőjét a Videoton FC és a Ferencváros vívja május 20-án (szerdán), 20.00 órakor a Groupama Arénában. A kupadöntőre szóló jegyek értékesítése május 8-án 14.00 órakor kezdődött meg.

A mérkőzésre minden szektorba kizárólag szurkolói kártyával (futballkártyával és klubkártyával) lehet jegyeket vásárolni. A Ferencváros szektoraiba az FTC végzi a jegyértékesítést, míg a Videoton FC szektoraiba, valamint a semleges szektorokba a Magyar Labdarúgó Szövetség értékesíti a belépőket a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint a Ticket Express hálózatában. A Ferencváros szurkolói a B1-B3 és C1-C5 szektorokba vásárolhatnak belépőket Fradi-kártyával, míg a Videoton FC szurkolói Vidi-kártyával a D3-D4 szektorba válthatnak jegyeket. A semleges szurkolók (futballkártyával vagy a központi jegyértékesítésbe kapcsolt bármelyik klub kártyájával) a VIP-teraszra (A1-A2, és VIP Gold szektorok), valamint az E szektorba válthatnak jegyeket. Az E szektorba kizárólag futballkártyával és harmadik klub kártyájával lehet jegyet vásárolni.

A konkrét esetben az egyetlen ok, hogyha nem jut jegyhez, ha azok a mérkőzés kezdetéig mind elkelnek, hiszen a mai adatok alapján már 12 000 gazdára talált.

Advertisement

Kicsivel később még ez a kigészítés érkezettl:

Tekintettel arra, hogy nem szeretnénk, ha az úr rossz szájízzel térne vissza az Atlanti-óceánon túlra, amennyiben felveszi közvetlenül a kapcsolatot velünk xxx@y.hu-n, találunk megoldást arra, hogy be tudjon jutni az MK-döntőre. Elkészítjük számára a futballkártyát és segítünk a jegyvásárlásban.

Advertisement

Ha Julius Mohacsi jelentkezik, és élni szeretne a lehetőséggel, megadom neki a mailcímet.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Share This Story

Get our newsletter