Sz√°zezres b√ľntet√©st kapott a Videoton, mert a szurkol√≥k mocskoslil√°ztak. A debil d√∂nt√©s csak a n√°ci drukkereket seg√≠ti.

A Videoton FC‚Äď√öjpest FC m√©rkŇĎz√©sen a hazai szurkol√≥k t√∂bbsz√∂r, megbotr√°nkoztat√≥ m√≥don gyal√°zt√°k az ellenfelet (p√©ld√°ul: mocskos lil√°k, √ļjpesti parasztok...), melyek elfogadhatatlanok labdar√ļg√≥-m√©rkŇĎz√©sen, ez√©rt visszaesŇĎk√©nt a Videoton FC 100.000 forint p√©nzb√ľntet√©st k√∂teles fizetni.

Ez volt az MLSZ fegyelmi bizotts√°g√°nak egyik keddi d√∂nt√©se. Amit eszerint olyan emberek hoztak, akik √©let√ľkben nem voltak stadionban, √©s fingjuk sincs arr√≥l, mirŇĎl sz√≥l egy meccs. A legval√≥sz√≠nŇĪbb, hogy sakkoz√≥k voltak. Vagy c√©ll√∂vŇĎk.

Mi j√∂het ezek ut√°n? Ezer forint minden bazdmeg√©rt, t√≠zezer egy h√°rom h√ľly√©√©rt? Mennyibe ker√ľl akkor egy parasztok nincsen hangotok?

A hat√°rozatokr√≥l besz√°mol√≥ Nemzeti Sport-cikkben k√∂zvetlen√ľl a fent id√©zett bekezd√©s ut√°n az √öjpestre a rom√°noz√≥ szurkol√≥i miatt - t√∂k jogosan √©s helyesen - kir√≥tt 400 ezer forintr√≥l √©rtekeznek. A k√©t d√∂nt√©s, a debil √©s a jogos, √≠gy t√∂k√©letesen √∂sszemos√≥dik, √©s egy csom√≥, egy√©bk√©nt a legkev√©sb√© sem n√°ci szurkol√≥ fogja azt gondolni, hogy az eg√©sz gyŇĪl√∂lk√∂d√©s-ellenes kamp√°ny egy nagy, diktat√≥rikus h√ľlyes√©g, vagy ak√°r az alapvetŇĎ szabads√°gjogok s√°rba tipr√°sa. Az ultr√°k persze az ut√≥bbit gondolj√°k, de az eg√©sz antirasszista akci√≥z√°s c√©lja elvileg az lenne, hogy egyre kevesebb legyen a n√°ci a stadionokban, √©s el is szigetelŇĎdjenek a norm√°lis szurkol√≥kt√≥l, hogy nemsok√°ra m√°r nemcsak tilos, de k√≠nos is legyen a gyal√°zkod√°s.

Advertisement

Ha tov√°bbra is √≠gy b√ľntetik a sima ellenf√©lszapul√°st is azzal csak a seggfejek t√°bor√°ba hajtanak egy rak√°s embert a fŇĎlel√°t√≥r√≥l, √©s egyre t√∂bben fogj√°k azt gondolni, hogy k√≥rusban zsid√≥zni/rabszolg√°zni alapvetŇĎ joga annak, aki kifizette a jegyet.

[fotó: szentkoronaradio.com]