This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az MLSZ maga teszi nevetségessé a rasszizmus elleni harcot

Illustration for article titled Az MLSZ maga teszi nevetségessé a rasszizmus elleni harcot

Százezres büntetést kapott a Videoton, mert a szurkolók mocskosliláztak. A debil döntés csak a náci drukkereket segíti.

A Videoton FC–Újpest FC mérkőzésen a hazai szurkolók többször, megbotránkoztató módon gyalázták az ellenfelet (például: mocskos lilák, újpesti parasztok...), melyek elfogadhatatlanok labdarúgó-mérkőzésen, ezért visszaesőként a Videoton FC 100.000 forint pénzbüntetést köteles fizetni.

Advertisement

Ez volt az MLSZ fegyelmi bizottságának egyik keddi döntése. Amit eszerint olyan emberek hoztak, akik életükben nem voltak stadionban, és fingjuk sincs arról, miről szól egy meccs. A legvalószínűbb, hogy sakkozók voltak. Vagy céllövők.

Mi jöhet ezek után? Ezer forint minden bazdmegért, tízezer egy három hülyéért? Mennyibe kerül akkor egy parasztok nincsen hangotok?

Advertisement

A határozatokról beszámoló Nemzeti Sport-cikkben közvetlenül a fent idézett bekezdés után az Újpestre a románozó szurkolói miatt - tök jogosan és helyesen - kirótt 400 ezer forintról értekeznek. A két döntés, a debil és a jogos, így tökéletesen összemosódik, és egy csomó, egyébként a legkevésbé sem náci szurkoló fogja azt gondolni, hogy az egész gyűlölködés-ellenes kampány egy nagy, diktatórikus hülyeség, vagy akár az alapvető szabadságjogok sárba tiprása. Az ultrák persze az utóbbit gondolják, de az egész antirasszista akciózás célja elvileg az lenne, hogy egyre kevesebb legyen a náci a stadionokban, és el is szigetelődjenek a normális szurkolóktól, hogy nemsokára már nemcsak tilos, de kínos is legyen a gyalázkodás.

Ha továbbra is így büntetik a sima ellenfélszapulást is azzal csak a seggfejek táborába hajtanak egy rakás embert a főlelátóról, és egyre többen fogják azt gondolni, hogy kórusban zsidózni/rabszolgázni alapvető joga annak, aki kifizette a jegyet.

Advertisement

[fotó: szentkoronaradio.com]

Share This Story

Get our newsletter