Ezek soha életükben nem jártak magyar bajnoki meccsen? És mi ez az értelmetlen kavarás a szurkolói kártyákkal?

Mosr olvasom a klubom, az MTK hivatalos Facebook-bejelentését arról, hogy nemsokára csak szurkolói kártyával járhatunk bajnokikra. Ezt az alaphírt kábé két hete tudni lehet. Azoknak is kell ilyen kártya, akiknek a stadionjában nincsen hozzá beléptetőrendszer, vagyis az egész természetesen tök értelmetlen álcselekvés, de most nem is ez a fő téma. Hanem a bejelentés következő mondata:

Az MLSZ hamarosan kidolgozza a klubkártya egy speciális változatát, az MLSZ Kártyát, melyet a semleges szurkolók vehetnek igénybe.

Advertisement

Na, ez a hét vicce. Az MLSZ tehát azt képzeli, hogy létezik kimutatható számú olyan ember, aki hajlandó fizetni is azért, hogy magyar bajnoki meccset nézzen, de nem szurkol egyik csapatnak sem, hanem egyszerűen a jó focit szereti, és néha egy Pápa-Dunaújvárosra, néha egy Nyíregyháza-Kecskemétre ül be.

Ráadásul július végén még ezt nyilatkozta az MLSZ szóvivője a Nemzeti Sportnak:

A másik kérdésünk az volt, hogy ezzel megszűnik-e a szurkolóknak az a lehetősége, hogy nem saját kedvenc csapatuk mérkőzésére is egyszerűen kilátogathassanak, avagy mindegyik stadionba külön kártyát kell-e kiváltani.

„Természetesen erről nincs szó, egy kártya kell majd. Lesz erre megoldás külön a vendég-, a hazai és a semleges szurkolók számára is, nem kell külön kiváltaniuk kártyát emiatt, így például egy Fradi-szurkoló is ki tud majd menni mondjuk egy Honvéd–MTK meccsre" – nyugtatta meg a szurkolókat Sipos Jenő, hozzátéve, hogy a részleteket később közlik majd.

Ez volt pont két hete, egy Egy Kártyából máris kettő lett, ha jól értem. Tök zavaros és értelmetlen ez az egész. Ha egyszer tényleg egységes a kártyarendszer, akkor vagy egyedi klubkártyákra vagy MLSZ-es eunuchkártyára nem lenne szükség. És tényleg, hogy képzelik, hogy van olyan ember, aki vállalja a kártyakészítés tortúráját - amiért el kell utaznia valahová, ahol lefotózzák és legyártják neki a cuccot - , de egyik klubot sem bírja annyira, hogy ezt náluk csináltassa? Hány ilyen ember lehet? 5? 50? Mert 500 már egészen biztosan nem.

Jóindulatúan azt képzelem, hogy az MLSZ ezzel a foci iránt éppen érdeklődni kezdő, de még bizonytalan, potenciális szurkolóknak szeretné lehetővé tenni a meccsnézést. Na de ők, pont mivel még csak a beetetés állapotában vannak, nyilván nem fognak egyből kártyát váltani, nekik pont az lenne a baráti szolgáltatás, ha minden kártya nélkül, a pénztárban vehetnének jegyet, hirtelen felindulásból, az adataik megadása után.

Advertisement

Aktív utolsó mohikánként kifejezetten az az érzésem, hogy az MLSZ tevékenysége kimerül abban, hogy a meccsjárást a maradék párezer elszánt elmebetegnek is a lehető legnehezebbé tegye.

Én speciel sose akartam kirángatni a csajomat meccsre, de ahhoz gratulálok, hogy az alakuló rendszerben ezt nemsokára elvileg sem tehetnék meg soha, hacsak nem vált ki egy MTK-s vagy egy eunuchkártyát.

Share This Story

Get our newsletter