Az megvolt, hogy Zsiga Marcellnek is odaszúr a Wellhello slágere?

Csak azt ne mondd, hogy még nem is hallottad Fluor és Diaz a csapból is folyó számát, az Apuveddmeget! Annyit mondok: B.O.S.S. #SWAG!

Advertisement

Ez az a szám, amiben korunk hősei, a pénzes vállalkozók-maffiózók és elkényeztetett gyerekeik menőznek apu pénzével, meg hogy fent vannak a VIP-listán, és hogy megint összetörtek egy kocsit, mert miért ne?

Ebben fedezett fel most Algebraicvarietyshow egy érdekes közéleti utalást, ami lehet, hogy nem szándékos, de nekem eddig nem esett le:

A számlát meg se kérdezem,

két koktél negyvenhétezer

És simán lehet, hogy a 47 ezer csak a rím miatt kellett, de tökéletesen rímel a miskolci fideszes politikus, Zsiga Marcell elhíresült megjegyzésére, miszerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból. (Mint tudjuk, Zsiga nem került be az új Országgyűlésbe, de a Szerencsejáték Rt. a hóna alá nyúlt, és most szerény másfél millerből kénytelen megélni.)

Advertisement

A szövegben felfedezhető egy Habony Árpád-hommage is (“felkapom a pulcsit, a Guccit”), ez viszont biztosan nem szándékos, lévén, hogy a dal tavaly októberi, Habony Gucci-táskája pedig csak decemberben söpört végig az interneten.

A Wellhello amúgy momentán a legsikeresebb hazai zenekar: előző száma, a Rakpart most télre ért be, és a legtöbbet játszott dal volt itthon, de a saját tapasztalataim alapján azt mondanám, hogy a zeneileg kicsit a Get Luckyra hajazó Apudveddmeg még ennél is nagyobb durranás, a társadalomkritikus szövege pedig még olyanoknál is betalálhat, akik amúgy Fluor Tomit a hátuk közepére kívánnák.

Share This Story

Get our newsletter