Illustration for article titled Az megvan, hogy miért nem kell félni a Jobbiktól?

Hát mert akkora stratégák, hogy a magyar fociszurkolók tömegbázisára akarnak építeni. Hahaha. Azt is elmondom, miért szurkolok, hogy a jobbikos Urbán Flórián nyerje az időközi választást Újpesten.

Advertisement

Örülnék, ha Urbán Flórián bejutna a parlamentbe. Egyrészt mert az Újpest-szurkoló Orbán Viktor talán örülne, és ha ő örül, akkor a fű is gyorsabban nő. Legalábbis remélem.

Advertisement

A másik ok az, hogy Urbán Flórián indulatkezelési problémákkal küszködő sportoló, így biztosan nagyon szórakoztató képviselő lenne. Ő az egyetlen ember a világon, akit az MTK-szurkerek rettenetes, bárgyú, gyermeteg "Tyú-tyú-tyú, szivattyú!"-kórusa ki tudott borítani. Mit kiborítani?! Megállt a pályán, aztán tombolva mutogatott gigantikus, kisebb ember méretű láthatatlan péniszeket a főlelátón ülő, egyre boldogabb költők és orvosprofesszorok felé. Miközben bíborszínűvé vált a nyakbőre. Ezt egyszerűen nem lehetett megunni!

Sokat megadnék, ha újra láthatnék ilyesmit a parlamentben. Kétségtelen, hogy jobb lenne a buli, ha még létezne SZDSZ, de ne legyen telhetetlen az ember.

Advertisement

Arra meg gondolom mindenki emlékszik, hogy Urbán az első sorban örjöngve rohamozta a csőcselékkel a tévészékházat 2006-ban, később meg azt írta róla a Blikk, hogy egy Újpest-Fradi után egy kerületi kocsmában lefejelt egy rendőrt.

A Jobbiktól meg egyfelől logikus lépésnek tűnhet egy ismert focista indítása, másfelől ez haszonelvű szempontból lassan inkább öntökönszúrás. A párt régóta nyomul a focira, de a nagyobb klubok és a válogatott kemény magja már rég megvan nekik, ezzel pedig tutira nem lehet terjeszkedni úgy, mint a kiscicás-kutyuskás Facebook-fotókkal. Urbán választása így a talán inkább annak a beismerése, hogy a mainstream áttörés úgysem fog sikerülni, így vissza lehet radikalizálódni és jöhetnek az ilyen vicces Urbán-féle mókusok.

Share This Story

Get our newsletter