This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az iskolákkal énekeltetné a minisztérium az Összetartozás lopott dalát

Egy kis észak-koreai hangulat: körlevelet írt az iskoláknak az igazságügyi tárca, amiben arra próbálják rávenni az igazgatókat, hogy június 4-én délután hatkor énekeljék el a barackfás dalt. Az szerintem még belefér, ha egy kormány megrendel pár értelmetlen propagandaszámot, ez tényleg mindehol, még a jobb helyeken is megesik. De hogy ezt megpróbálják ráerőltetni az iskolákra az eléggé hátborzongató. A minisztérium lényegében egy korábbi közleményt küldött szét, ráadásul az egész dolog zavaros. Hatkor már sehol sincs iskola, tehát az egész levél feleslegesnek tűnik. Nem is mondják, hogy énekeltetni kéne a gyerekeket, azt viszot igen, hogy ha bárhol dalolnak, azt vegyék videóra. Az egésznek olyan hangulata van, hogy "kötelező utasítást ugyan nem tudunk adni, de akinek van füle, az érti".

Advertisement

Ja, és a magyar kormány a Youtube-ot favorizálja, bár ezt képmutató módon nem mondja ki kereken, csak egy szörnyű, alpesivaluta-típusú fordulattal:

Az Összetartozás Dalának video felvételét fel kell tölteni a legismertebb videomegosztó-portálra

Advertisement

És aki nem olvasta volna korábban: a szerző a Bolyki testvérektől lopta az ötletet, így az összetartozásnak igazából két dala is van, ami nagyszerűen szimbolizálja az egész akció értelmét.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter