Egy kis észak-koreai hangulat: körlevelet írt az iskoláknak az igazságügyi tárca, amiben arra próbálják rávenni az igazgatókat, hogy június 4-én délután hatkor énekeljék el a barackfás dalt. Az szerintem még belefér, ha egy kormány megrendel pár értelmetlen propagandaszámot, ez tényleg mindehol, még a jobb helyeken is megesik. De hogy ezt megpróbálják ráerőltetni az iskolákra az eléggé hátborzongató. A minisztérium lényegében egy korábbi közleményt küldött szét, ráadásul az egész dolog zavaros. Hatkor már sehol sincs iskola, tehát az egész levél feleslegesnek tűnik. Nem is mondják, hogy énekeltetni kéne a gyerekeket, azt viszot igen, hogy ha bárhol dalolnak, azt vegyék videóra. Az egésznek olyan hangulata van, hogy "kötelező utasítást ugyan nem tudunk adni, de akinek van füle, az érti".

Ja, és a magyar kormány a Youtube-ot favorizálja, bár ezt képmutató módon nem mondja ki kereken, csak egy szörnyű, alpesivaluta-típusú fordulattal:

Az Összetartozás Dalának video felvételét fel kell tölteni a legismertebb videomegosztó-portálra

És aki nem olvasta volna korábban: a szerző a Bolyki testvérektől lopta az ötletet, így az összetartozásnak igazából két dala is van, ami nagyszerűen szimbolizálja az egész akció értelmét.

Advertisement