This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az ISIS lefejezett egy amerikai újságírót

Illustration for article titled Az ISIS lefejezett egy amerikai újságírót

Nemrég a Youtube-on az Iszlám Állam közzétett majd levett egy olyan videót, ahogy egy talpig feketébe öltözött férfi egy arasznyi pengével vágja le egy amerikai fotóriporter, James Foley fejét.

Advertisement

Foley narancssárha ruhában térdel a sivatag közepén, balján egy talpig feketébe öltözött, csuklyát viselő férfival, és egy, valószínűleg fogvatartói által írt üzenetet olvas fel, amiben valódi gyilkosaként az Egyesült Álamokat és Obamát nevezi meg.

"Bárcsak lenne még időm. Bárcsak kiszabadulhatnék, és láthatnám a családomat még egyszer"

Advertisement

-mondja Foley a felvételen. Ezután a fekete ruhás terrorista levágja a fejét.

Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője szerint a hírszerzés jelenleg is azon dolgozik, hogy megbizonyosodjanak a felvétel valódiságáról.

Advertisement

Foleyt 2012-ben rabolták el a török-szíriai határ közelében. Egy fegyveres betuszkolta egy autóba, azóta nem érkezett hír felőle. A felvétel végén egy másik amerikai újságíró, Steven Sotloff is látható, a terroristák az ő kivégzésével is fenyegetnek, amennyiben Obama nem állítja le az iraki légicsapásokat.

A videó durva részektől mentesített verzióját a Reutersen találhatjátok meg, a lefejezés pillanata szerencsére nincs benne, de így is nagyon kemény a térdelő, a láthatóan megírt szöveget felmondó fotóriporter látványa.

Advertisement

via CNN, Reuters

Share This Story

Get our newsletter