Az is lehet, hogy jövőre nemcsak fagyban lesz jég a műjégen

Illustration for article titled Az is lehet, hogy jövőre nemcsak fagyban lesz jég a műjégen

A csak fagyban használható városligeti műjégpálya volt az idei tél egyik legdurvább budapesti sztorija. Lehet, hogy jövőre már nem fogunk kínunkban kacagni ezen. A főváros több mint félmilliárd forintból rakatná rendbe a dolgokat.

Advertisement

"A Városligeti Műjégpálya hűtéstechnológiai rendszerének kapacitásbővítésére 580 millió forintot biztosít a főváros, döntött a közgyűlés – hivatkozik a Budapest.hu-ra a Jégkorongblog. - A Műjég hűtési rendszerének problémái már a 2011-2012-es téli szezonban, a kivitelező levonulása után jelentkeztek. Ezt erősítették meg a 2012-2013-as, valamint a mostani téli szezonban szerzett tapasztalatok. A rendszer megközelítőleg sem képes a külső hőmérsékleti viszonyoknak megfelelő jégminőség előállítására, nem ritkán a jégfelület megtartása sem megoldható. A hűtési rendszer kapacitásbővítését a létesítmény felújításának uniós projektjén belül hajtják végre, a projekt befejezési határidejének meghosszabbításával."

A műjeges hányattatásokról a Cink is többször is írt, a lanyha tél és a kivitelező trehánysága együttes erővel elérte, hogy többször legyen botrány, mint korcsolyázásra alkalmas jég a Városligetben. Ez a szezon így sokkal pocsékabb volt, mint az előző kettő, egyebek közt szilveszterkor és január 1-jén sem lehetett használni a pályát.

Advertisement

Ahogy a hokis portál írja: három évvel ezelőtt a közel ötmilliárd forintos átfogó beruházás keretében – az árban épületfelújítás, -építés és egyéb tevékenységek is benne voltak – felújították a teljes technológiai rendszert is, amely azonban 2013 őszén csődöt mondott.

Share This Story

Get our newsletter