Csender Levente sajnálja a történteket

Illustration for article titled Csender Levente sajnálja a történteket

Az író "pillanatnyi érzelmi túlfűtöttség" miatt ütötte meg Kukorelly Endrét a tokaji írótáborban, akitől azóta telefonon már bocsánatot kért. Utóbbi szerint oldalról-hátulról ütötték meg.

Advertisement

Csender Leventét "semmilyen személyes, politikai és egyéb ok" nem vezette az ütéskor, pedagógusként még tanította is Kukorelly költészetét, áll a rövid nyilatkozatában.

Kukorelly Endre a Literán megjelent nyilatkozata alapján "kedvetlenül" írt pár sort, és az ő verziója kicsit eltér a hivatalos borozgatós leírástól:

Nem volt „kocsma" (egy kerthelyiségben tartott Parnasszus-rendezvény után beszélgettem a barátaimmal), sem italozás (2 deci szamorodni felénél tartottam), szóváltás sem (átszóltam egy általam ismeretlen, üvöltöző fiatalembernek, hogy hamisan énekel: amiben az „atyain" és „pedagógiain" túl, kétségtelenül benne volt a Tokaji Írótábor egyik kurátorának felelőssége a botrányok elkerülésében), valamint, hogy az illető fiatalember nem le-, hanem megütötte az arcom. Ököllel, oldalról-hátulról, teljes erőből, teljesen váratlanul.

Advertisement

"Nem haragszom stb., ám az semmiképp sem tetszik, ha valaki lerabolja mások életidejét, -energiáját és -kedvét" – vonta meg a mérleget Kukorelly.

Végül nyilatkozatot adott ki "a sajtó szokásos túlkapásai ellen" Szentmártoni János, a Tokaji Írótábor Kuratóriumának elnöke is, melyben még egyszer leírja a borozgatást és a hamisan éneklő Csendert, és megerősíti: semmiféle előzmény, személyes ellentét vagy egyéb más ok nem játszott szerepet az incidensben, Kukorelly pedig azóta már elfogadta Csender bocsánatkérését.

Share This Story

Get our newsletter