This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az internet szabad. Mármint Magyarországon

Illustration for article titled Az internet szabad. Mármint Magyarországon

Is. A Freedom House elvégezte szokásos felmérését 2014-ben is – nem az egész világon, csak 65 országban –, és 19-ben találta teljesen szabadnak az internetet. Ehhez képest viszont több mint 30-ban rondítani akarnak a képen a kormányok, azaz hát szigorítanának a szabályozáson.

Advertisement

Az elmúlt év aggasztó tendenciája ez a civil szervezet szerint – emeli ki a 444, ahol észrevettem a hírt –, főként Oroszországban, Ukrajnában, Törökországban, Angolában alakulnak egyre pocsékabbul a dolgok. De a tökutolsó a listán nem ezek valamelyike, hanem Irán.

Ezzel együtt jó móka a Freedom House honlapján kattintgatni az országokra, mert részleteket is meg lehet tudni, egyebek közt olyanokat, hogy hány százalékos a netpenetráció, meg hogy baszkurálják-e mondjuk a bloggereket meg a usereket akár őrizetbe vételig elmenően. Nálunk nem baszkurálják, ez nagy szerencse, a sajtó viszont csak részben szabad, írják.

Share This Story

Get our newsletter