Friss szerelmem a salgótarjáni animerajongó szamuráj. Aki gyerekszintin játssza Amerika fekete zenéit.

Gaby nevét a Tumblren ismertem meg, ahová a miniszterelnöknek teljesen ingyen felajánlott, nagyszerű óriásplakát-tervét posztolta ki az Orbanviktor mikroblog:

Hála istennek megnéztem a szerző Facebook-oldalát és Youtube-csatornáját is, ahonnan aztán egy órán át nem tudtam szabadulni, beszippantott ugyanis Gaby videóinak lenyűgöző világa. Aki Gálosfait néz, az időn, téren és köznapi logikán kívül kerül, egy durvan 100-szor 100 pixel felbontású párhuzamos univerzumba. Jöjjenek a kedvenc videóim:

Gaby reneszánsz ember, de azon belül igen erős a zenei vonal. A legnagyobb mesterekhez hasonlóan neki is elég egy játékszintetizátor, hogy eljátssza kedvesnc hiphop, funk és neosoul számait. Ez egy jellegzetes videója, amin úgy tűnik, mintha humanoid robot lenne, aki a saját mellkasán játszik. Már itt megfogja a nézőt Gaby védjegye, a monoton repetitív videóstílus. (Egy perc elég belőle)

Ha az előző klip volt a felhőtlen szórakoztatás, akkor a Bakugan The Great Fan című videó már az experimentális művészet felé mozdul el. Gaby kivehetetlen tágyakat vesz elő, és egyenként megmutat a kamerának. Néha beszél is, de ezt nem hallani a háttérzenétől. A feszültség a végére szinte az elviselhetetlenségig fokozódik.

De ez a két videó csak laza előjáték volt az eddigi főműhöz, a "Gabor Gaby Gálosfai the Japanese samurai warrior Envy Homunculus" című filmhez, amiben Gaby tényleg szamuráj harcossá változik! Rövid, végig nagyon erős, néhol megdöbbentő, tökéletes alkotás

Csakúgy, mint az Envy Homunculus-széria másik, kard nélküli darabja, aminek az elején azt hitem, hogy itt szex lesz, pedig tudtam, hogy a Youtube-on vagyok.

Bár a kérdést nehéz eldönteni, mert néha azt gondolom, hogy mégiscsak ez a harmadik videó a legerősebb az Envy Homunculus-sorozatból, ami Gaby poackjáról indul, és amiben mintha polipot viselne a fején és egy rozmárdildó-szerű tárgyat tart a kezében:

Rövid facebookos kutakodás után kiderült, hogy Gálosfai, bár lakhelyeként Bukarestet jelölte meg, Salgótarján legkomolyabb animeklubjának alapítója.

Advertisement

És nagyon szereti a kismadarakat.

Advertisement

Gaby igazán idén indult be videófronton, ha most jó sok nézője lesz, az remélem, újabb filmekre inspirálja.