Illustration for article titled ​Az Indexnek nem tetszett a férje filmje, letiltatta az Antall-videókat?

Kálomista Zsuzsa vezeti az MTVA archívumát. Az MTVA megmagyarázhatatlan módon megtagadta, hogy az Index kitegyen két tévéinterjút. Vagyis az eset mégsem megmagyarázhatalan, csak piti, kínos és szomorú. Ez itt maga a fideszes uralkodó osztály.

Advertisement

Antall József halálának évfordulójára két tévéinterjúját szerette volna kitenni az Index. Mivel ezeket az MTV forgatta annak idején, engedélyt kértek a jogutód MTVA-tól, hogy kirakhassák. Az MTVA indoklás nélkül megtagadta a kérést, amit természetesen kérdés nélkül teljesítenie kellett volna egy közszolgálati médiacégnek. A következő szöveggel hessegették el az Indexet:

"Sajnos nem tudjuk odaadni a kért felvételeket."

Ez még a fideszes szolgamédiáról is erős lenne. De nem egy bosszúálló feleségtől. Az achívum igazgatója ugyanis Kálomista Zsuzsanna. Akinek a férje K. Gábor. Akinek a filmjét egy hete húzta le az Index. Az indexes Panyi szerkesztő így vezette le az ügyet a mikroblogján:

Kálomista Zsuzsanna Kálomista Gábor felesége.

Kálomista Gábor a Coming Out producere.

Az Index nem volt elragadtatva a filmtől.

A készítők nem voltak elragadtatva az Index kritikáitól.

Az Antall-beszédet nem kaptuk meg.

<3 MTVA

Ahol egészségtelen a hatalomkoncentráció, ott okszerűen óriási hatalomra tesznek szert a portások is, nemhogy az igazgatók.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter