This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az illegális határsértők AKÁR EGY TANKOT is magukkal hozhatnának

Csongrád megyei szafárin vett részt Morvai Krisztina EP-képviselő és Toroczkai László ásotthalmi polgármester, ahol dzsipjük biztonságából egy csapat illegális koszovói határátkelőt (Homo sapiens) tekintettek meg. Egzotikus expedíciójukról drámai videó készült.

Advertisement

A két felfedező Morvai filmesével együtt Lada Niva dzsipben zötykölődik el az ásotthalmi magyar–szerb határátkelőig, ahol éles jobbkanyarral bevetik magukat a havas tájba. „Százával jönnek át az illegális határsértők, akik akár egy tankot is magukkal hozhatnának, nyugodt szívvel” – extrapolál élénk fantáziájával Toroczkai a menekültek jellegzetes felszereléséből, azaz az egyetlen hátizsákból.

1 perc 53-nál lépik át a videóban a tájvédelmi körzet határát, és aki azt hitte, hogy nagy testű emlősök vándorlásának megfigyeléséhez a tanzániai Serengeti vagy a dél-szudáni Boma nemzeti parkokig kell utaznia, téved: alig 50 méter megtétele után a felfedezők meg is pillantják az első csapat koszovóit.

Advertisement

„Ott mennek, ott mennek a határsértők!” – mutat a tájba Toroczkai, az éles szemű game spotter. „Elképesztő! Ez hihetetlen! Ezt nagyon jól rögzíted, Lujcsi, ugye, mert ez tényleg abszolút hihetetlen!” – reagál a valószínűleg élete első szafáriját átélő Morvai.

Videó: Morvai Krisztina

Share This Story

Get our newsletter