Csongr√°d megyei szaf√°rin vett r√©szt Morvai Krisztina EP-k√©pviselŇĎ √©s Toroczkai L√°szl√≥ √°sotthalmi polg√°rmester, ahol dzsipj√ľk biztons√°g√°b√≥l egy csapat illeg√°lis koszov√≥i hat√°r√°tkelŇĎt (Homo sapiens) tekintettek meg. Egzotikus exped√≠ci√≥jukr√≥l dr√°mai vide√≥ k√©sz√ľlt.

A k√©t felfedezŇĎ Morvai filmes√©vel egy√ľtt Lada Niva dzsipben z√∂tyk√∂lŇĎdik el az √°sotthalmi magyar‚Äďszerb hat√°r√°tkelŇĎig, ahol √©les jobbkanyarral bevetik magukat a havas t√°jba. ‚ÄěSz√°z√°val j√∂nnek √°t az illeg√°lis hat√°rs√©rtŇĎk, akik ak√°r egy tankot is magukkal hozhatn√°nak, nyugodt sz√≠vvel‚ÄĚ ‚Äď extrapol√°l √©l√©nk fant√°zi√°j√°val Toroczkai a menek√ľltek jellegzetes felszerel√©s√©bŇĎl, azaz az egyetlen h√°tizs√°kb√≥l.

1 perc 53-n√°l l√©pik √°t a vide√≥ban a t√°jv√©delmi k√∂rzet hat√°r√°t, √©s aki azt hitte, hogy nagy testŇĪ emlŇĎs√∂k v√°ndorl√°s√°nak megfigyel√©s√©hez a tanz√°niai Serengeti vagy a d√©l-szud√°ni Boma nemzeti parkokig kell utaznia, t√©ved: alig 50 m√©ter megt√©tele ut√°n a felfedezŇĎk meg is pillantj√°k az elsŇĎ csapat koszov√≥it.

‚ÄěOtt mennek, ott mennek a hat√°rs√©rtŇĎk!‚ÄĚ ‚Äď mutat a t√°jba Toroczkai, az √©les szemŇĪ game spotter. ‚ÄěElk√©pesztŇĎ! Ez hihetetlen! Ezt nagyon j√≥l r√∂gz√≠ted, Lujcsi, ugye, mert ez t√©nyleg abszol√ļt hihetetlen!‚ÄĚ ‚Äď reag√°l a val√≥sz√≠nŇĪleg √©lete elsŇĎ szaf√°rij√°t √°t√©lŇĎ Morvai.

Videó: Morvai Krisztina