Magyar grafikus var√°zsolt fantasztikus tabl√≥t Bencz√ļr Gyula Budav√°r visszav√©tel√©bŇĎl. √Āllunk leesett.

Az Ekho mŇĪv√©sznevŇĪ grafikus t√∂bbhetes munk√°val k√©sz√≠tette el a mozg√≥ tabl√≥t, saj√°t szavaival √≠gy mondja el, hogy honnan is sz√ľletett az √∂tlet:

R√∂vid t√∂rt√©net a k√©p k√©sz√≠t√©s√©rŇĎl: v√≠zparton pihen√©s k√∂zben az egyik √ļjs√°gban volt egy k√©prejtv√©ny (egyszerŇĪ "tal√°ld meg az √∂t k√ľl√∂nbs√©get!" t√≠pus√ļ). Dr√°ga feles√©gem akkor k√©rdezte meg, hogy meg tudom-e csin√°lni a festm√©nyt 3D-ben. √Čn persze r√∂gt√∂n mondtam, hogy nan√°. Akkor m√©g nem sejtettem (hogy b√©kaemberekkel fogok tal√°lkozni... :D), hogy ez lesz az eddigi legnagyobb kih√≠v√°som ebben a mŇĪfajban.

A blogj√°n r√©szletesen le√≠rja a k√©sz√≠t√©s folyamat√°t, elŇĎsz√∂r is j√≥ sokat b√°multa √©s tanulm√°nyozta az eredeti festm√©nyt, azt√°n modellezte a figur√°kat, meggyurm√°zta a r√©szleteket, text√ļr√°zott √©s addig csiszolt mindent, hogy egy t√©nyleg t√∂k√©letes mŇĪalkot√°s legyen belŇĎle. Megemelj√ľk a 32 ezer pixelbŇĎl k√©sz√ľlt s√ľveg√ľnket Ekho elŇĎtt!

Aki m√©g megannyi r√©szletet el√°rul a k√©sz√≠t√©srŇĎl, csak nem akarok valami h√ľlyes√©get le√≠rni. Ink√°bb olvass√°tok el a saj√°t besz√°mol√≥j√°t.

Advertisement

√Čs itt meg tudj√°tok n√©zni a teljes, k√©sz vide√≥t, a Budav√°r 3D visszav√©tel√©t.