Mondjuk azt pont nem tudni, hogy ez a po√©n a N√©pszava c. √ļjs√°g√©-e csup√°n, vagy Orb√°n Viktor volt legjobb bar√°tj√°√©. Hiszen √©n sok m√©rget arra az√©rt nem venn√©k, hogy a nagyon vesz√©lyes oligarcha val√≥ban Navracsics Tibor meg√ľresedett veszpr√©mi mand√°tum√°ra hajt.

Sz√≥val a N√©pszava ezt √≠rja egy√©bk√©nt viszonylag terjedelmes, a Fideszben tapasztalhat√≥ √°ltal√°nos zavarokat elemezgetŇĎ cikk√©ben:

Simicska Lajos azt tervezi, hogy elindul a v√°rhat√≥an febru√°r 22-√©n megrendezendŇĎ veszpr√©mi idŇĎk√∂zi orsz√°ggyŇĪl√©si v√°laszt√°son ‚Äď tudta meg a N√©pszava. Az uni√≥s biztoss√° v√°lasztott Navracsics Tibor meg√ľresedett mand√°tum√°nak az√©rt van k√ľl√∂n√∂s jelentŇĎs√©ge, mert ha nem a korm√°nyp√°rt jel√∂ltje nyer a v√°laszt√≥ker√ľletben, a Fidesz-KDNP elvesz√≠ti k√©tharmados t√∂bbs√©g√©t a parlamentben. Simicska t√∂bb sz√°lon is k√∂tŇĎdik a telep√ľl√©shez; a k√∂zeli H√°rsk√ļton 300 hekt√°ros csal√°di v√°llalkoz√°st birtokol, nemr√©g inform√°ci√≥nk szerint lak√≥ingatlant is v√°s√°rolt a v√°rosban √©s k√∂zismert, hogy rendszeresen megjelenik a Veszpr√©m f√©rfi k√©zilabdacsapat√°nak meccsein. Kerest√ľk a kapcsolatot a v√°llalkoz√≥val, akinek viszonya legal√°bb az √°prilisi parlamenti v√°laszt√°s √≥ta elm√©rgesedett a Fidesz eln√∂k√©vel, Orb√°n Viktorral, √°m nem √©rt√ľk el. Inform√°ci√≥nkat ugyanakkor m√°s, megb√≠zhat√≥ forr√°s megerŇĎs√≠tette. √ćgy azonban nem tudtuk megk√©rdezni, hogy a Fidesz-KDNP sz√≠neiben indulna-e a kor√°bban a nyilv√°noss√°got ker√ľlŇĎ Simicska. Ha t√©nyleg elindul, azzal mindenesetre meglepet√©st √©s zavart okozhat a korm√°nyp√°rtok soraiban. Mai √°ll√°s szerint ugyanis egy√°ltal√°n nem biztos, hogy fideszes jel√∂ltk√©nt m√©retn√© meg mag√°t, ha t√©nyleg √ļgy d√∂nt: indul a mand√°tum√©rt.

J√≥lesett az√©rt elj√°tszani a gondolattal, hogy milyen √©rdekes lenne, ha az √©tizedeken √°t s√∂t√©tben bujk√°l√≥ Fidesz-milli√°rdos ekkora lend√ľlettel j√∂nne ki a f√©nyre. Az meg pl√°ne milyen √©rdekes lenne, ha m√©g el is vinn√© azt a mand√°tumot, √©s ŇĎ lenne a k√©tharmad m√©rleg√©nek a nyelve. Egy√©bk√©nt rendes m√©g kelet-eur√≥paibb orsz√°gokban egy√°ltal√°n nem ismeretlen jelens√©g, hogy az oligarch√°k nem k√©pviselŇĎket vesznek, hanem saj√°t jogon szereznek mand√°tumot, √ļgyhogy a dolog belef√©r a nyit√°s politik√°j√°nak a rendszer√©be is.

Advertisement

Na mindegy, kár, hogy sajnos alig van esély arra, hogy a hír igaz legyen. Nagy kár.

UPDATE: SIMICSKA LAJOS AZT √úZENTE, HOGY KOMOLYAN GONDOLJA!!!