Az évezred poénja: Simicska Lajos parlamenti képviselő szeretne lenni!

Illustration for article titled Az évezred poénja: Simicska Lajos parlamenti képviselő szeretne lenni!

Mondjuk azt pont nem tudni, hogy ez a poén a Népszava c. újságé-e csupán, vagy Orbán Viktor volt legjobb barátjáé. Hiszen én sok mérget arra azért nem vennék, hogy a nagyon veszélyes oligarcha valóban Navracsics Tibor megüresedett veszprémi mandátumára hajt.

Advertisement

Szóval a Népszava ezt írja egyébként viszonylag terjedelmes, a Fideszben tapasztalható általános zavarokat elemezgető cikkében:

Simicska Lajos azt tervezi, hogy elindul a várhatóan február 22-én megrendezendő veszprémi időközi országgyűlési választáson – tudta meg a Népszava. Az uniós biztossá választott Navracsics Tibor megüresedett mandátumának azért van különös jelentősége, mert ha nem a kormánypárt jelöltje nyer a választókerületben, a Fidesz-KDNP elveszíti kétharmados többségét a parlamentben. Simicska több szálon is kötődik a településhez; a közeli Hárskúton 300 hektáros családi vállalkozást birtokol, nemrég információnk szerint lakóingatlant is vásárolt a városban és közismert, hogy rendszeresen megjelenik a Veszprém férfi kézilabdacsapatának meccsein. Kerestük a kapcsolatot a vállalkozóval, akinek viszonya legalább az áprilisi parlamenti választás óta elmérgesedett a Fidesz elnökével, Orbán Viktorral, ám nem értük el. Információnkat ugyanakkor más, megbízható forrás megerősítette. Így azonban nem tudtuk megkérdezni, hogy a Fidesz-KDNP színeiben indulna-e a korábban a nyilvánosságot kerülő Simicska. Ha tényleg elindul, azzal mindenesetre meglepetést és zavart okozhat a kormánypártok soraiban. Mai állás szerint ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy fideszes jelöltként méretné meg magát, ha tényleg úgy dönt: indul a mandátumért.

Advertisement

Jólesett azért eljátszani a gondolattal, hogy milyen érdekes lenne, ha az étizedeken át sötétben bujkáló Fidesz-milliárdos ekkora lendülettel jönne ki a fényre. Az meg pláne milyen érdekes lenne, ha még el is vinné azt a mandátumot, és ő lenne a kétharmad mérlegének a nyelve. Egyébként rendes még kelet-európaibb országokban egyáltalán nem ismeretlen jelenség, hogy az oligarchák nem képviselőket vesznek, hanem saját jogon szereznek mandátumot, úgyhogy a dolog belefér a nyitás politikájának a rendszerébe is.

Advertisement

Na mindegy, kár, hogy sajnos alig van esély arra, hogy a hír igaz legyen. Nagy kár.

UPDATE: SIMICSKA LAJOS AZT ÜZENTE, HOGY KOMOLYAN GONDOLJA!!!

Share This Story

Get our newsletter