Illustration for article titled Az év legröhejesebb BKV-járata a szentendrei HÉV, ez most már hivatalos

Már megint nem jár az a szerencsétlen H5 a Margit híd és a Batthyány tér között. Mi jöhet még?

Advertisement

Na de tényleg, egyszer leállították azon a szakaszon, mert csinálták a budai fonódót, aztán újra elindították, de kiderült, hogy potyognak a sínekre a kövek az alagút mennyezetéről. Úgyhogy egy időre kénytelenek voltak megint lestoppolni, de akkor már a négyes-hatos sem járt.

Advertisement

Most pedig:

Nem jár a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd budai hídfője és a Batthyány tér között biztonságtechnikai okokból – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere pénteken az MTI-vel. Nebenführer Dávid annyit mondott, hogy “biztonságtechnikai intézkedések miatt” állították le a forgalmat a két megálló között.

Közölte: a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között hét HÉV-pótlót állítottak forgalomba. Ezek mellett az utasok igénybe vehetik a 17-es, a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A buszokat is.

Hangsúlyozta: ez egy rendkívüli vágányzár, nem függ össze a budai fonódó villamoshálózat építése miatt szükséges, várhatóan június első felétől augusztus első feléig tartó munkálatokkal, amelyek ideje alatt szintén busszal pótolják majd a HÉV-et a Margit híd és a Batthyány tér között.

Advertisement

Egyrészt jó tudni ezt a két hónapos tervezett leállást, ami megint jön majd, másrészt tegnap, amikor mentem haza este, már gyanús volt a Batthyány téri állomás, úgy beázott ugyanis, hogy csak az egyik oldalról lehetett megközelíteni az induló szerelvényeket, és közben egy darab dolgozó hadakozott az elemekkel és a pocsolyákkal. Ilyen kemény dolog, amikor esik!

Kénytelen leszek este alternatív útvonalat választani a Keletitől Aquincumig. Pedig milyen jól elterveztem. Ez ám a first world problem!

Advertisement

[fotó: iho.hu]

Share This Story

Get our newsletter