Az év legjobb száma: valaki végre az ujpéteriánusok szemébe mondta, mekkora szar a macaron!

A Cink exkluzív interjút csinált Lazacz-cal, a híres mikroblog-grafikussal, aki mindenkit meglepve fantasztikus gasztrorapszámmal jelentkezett, amiben megmondja a frankót a bulgurról, meg a gasztrosznobok fétiséről, a száraz, íztelen fos macaronról. Íme az interjú, aminek az a tanulsága, hogy rohanó világunkban bárkiből lehet egy korai Belga.

Advertisement
Illustration for article titled Az év legjobb száma: valaki végre az ujpéteriánusok szemébe mondta, mekkora szar a macaron!

Ugye nem lehet, hogy ezt tényleg te csináltad? Hogy csináltad?

Hát az alapot sajnos bizony loptam. A szöveget gyorsan összedobtam, a videó vágása azt hiszem tovább tartott.

Advertisement

Mennyi idő volt?

Az egész nagyjából egy éjszakába nyúló estét vett igénybe.

Minek a hatására kezdted írni a szöveget?

A dal nyilván fricskát mutat a sznobizmussal jócskán átitatott divatos gasztro(blog)-világnak, ahol jószerivel azt sem tudjuk, hogy az elkészítendő étel nevét miként kell helyesen kiejteni, illetve az alapanyagok még véletlenül sem fordulnak elő egy tisztességes magyar háziasszony spájzában. Érdekes ahogy itt is divathullámok jönnek, és ilyenkor két kézzel akarják letolni a torkunkon a medvehagymát, vagy épp a makaront.

Advertisement

Mi volt az utolsó csepp a legalább 5 milliméteres és feltétlenül függőleges falú, vöröréz serpenyőben?

Személyes kedvencem a mostanában slágerré vált kézműves elnevezés, amit eddig háziként aposztrofáltak, de ugye a kézműves mennyivel modorosabb sőt művészibb, és így máris jobban eladhatóbb, bármiről is legyen szó. Na, megyek mert elkészült a Lazacsteak jégborban párolva, tejszínes kapormártással, bulgurral

Share This Story

Get our newsletter