This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az év legfurább új popzenei műfaja a szomi rap

Illustration for article titled Az év legfurább új popzenei műfaja a szomi rap

Volt mostanában felhő rap és queer rap is, akkor miért nem indíthat valaki egyszemélyes műfajt azzal, hogy szomorú?

Advertisement

A képen fancsali arcot vágó srác nem más, mint a 21 éves Little Pain. Little Pain, mint egy csomó hozzá hasonló fiatal, blogoknak küldözgette az első számát, de a Pigeons & Planes nevű zenei portál egyik újságírójának megakadt a leíráson a szeme, a rapper azzal a szöveggel küldte el, hogy nemsokára szerepelni fog a When Thugz Cry című szomiválogatásán. Hogy a micsodáján?

Advertisement

Little Painről kiderült, hogy vagy tényleg a világ legszomorúbb embere, vagy csak annyira patentül hozza azt a figurát, hogy képtelenség megkülönböztetni attól az embertől. A Pigeons & Planes megkérdezte, hogy ha már a saját műfaját sad rapnek hívja, akkor mikor sírt utoljára. A válasz az volt, hogy húsz perce, amikor véletlenül belerúgott a ruhásszekrénybe. Little Pain büszke arra, hogy depressziós és minden alkalmat megragad arra, hogy sírjon egyet. A srác saját bevallása szerint a rap olyan oldalát mutatja meg, amit nem szokás ünnepelni. Elfogadják a küzdést, ahelyett, hogy egy olyan életstílust mutatnának be, amit tudatosan biztos nem folytatnának. Büszke és szomorú.

Pigeons & Planes is felveti, hogy egyrészt nagyon fura ez az egész, másrészt pedig lehet látni, ahogy a fősodor hip-hopja és rapje egyre jobban elfordul arra, amerre az amerikai stand-up műfaja is. Egyre több a személyes vallomás, a privát szenvedések megosztása és az általános érzékenység miközben a zenében feltűntek olyan abszolút mémképes emberek, mint Riff Raff vagy Lil B. Little Pain a két halmaz metszéspontjában van: egyrészt könnyű róla ilyen posztokat írni, másrészt pedig jól beleillik ebbe a szuperőszinte vonalba. Közben meg nem is olyan rossz az a száma.

Share This Story

Get our newsletter