This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Az év kreatív ötlete az internetadó (frissítve: ezek megőrültek?)

És a frissítést az elejére tesszük: most kezd világos lenni, hogy lényegében adatforgalom alapján vetnék ki az adót, ami ripszropsz kinyírná a korlátlan netet. 1 giga 150 forint????

Advertisement

Jövőre vezeti be a kormány, a modernizáció jegyében 4,5-6 százalékkal drágulhat a netezés. Nem nekünk kell letöltött képenként többet fizetni, hanem a szolgáltatókra róják ki, de a végén úgyis rajtunk csattan.

A dolog technikailag úgy zajlik, hogy a távközlési különadó hatályát kiterjesztik az internet-szolgáltatókra is, akiknek 500 milliós éves árbevétel felett 4,5 százalékot, 5 milliárd forint felett pedig 6 százalékot kell befizetniük. De: adatforgalom-arányosan.

Advertisement
Illustration for article titled ​Az év kreatív ötlete az internetadó (frissítve: ezek megőrültek?)

Nagyon jó ötlet, mert az emberek az interneten leginkább összevissza pofáznak és ízléstelen kollázsokat állítanak elő politikusok fotóiból.

Advertisement

Most fogadjunk, hogy a kormány azzal fogja megmagyarázni a dolgot, hogy a netet nagy, szemét cégek szolgáltatják, akiknek ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. Sőt a kormány nyilván reménykedni fog, hogy a jóérzésű szolgáltatók nem hárítják tovább az emelést. Aztán majd meglepődnek, hogy mégis.

Share This Story

Get our newsletter