√Čs a friss√≠t√©st az elej√©re tessz√ľk: most kezd vil√°gos lenni, hogy l√©nyeg√©ben adatforgalom alapj√°n vetn√©k ki az ad√≥t, ami ripszropsz kiny√≠rn√° a korl√°tlan netet. 1 giga 150 forint????

J√∂vŇĎre vezeti be a korm√°ny, a moderniz√°ci√≥ jegy√©ben 4,5-6 sz√°zal√©kkal dr√°gulhat a netez√©s. Nem nek√ľnk kell let√∂lt√∂tt k√©penk√©nt t√∂bbet fizetni, hanem a szolg√°ltat√≥kra r√≥j√°k ki, de a v√©g√©n √ļgyis rajtunk csattan.

A dolog technikailag √ļgy zajlik, hogy a t√°vk√∂zl√©si k√ľl√∂nad√≥ hat√°ly√°t kiterjesztik az internet-szolg√°ltat√≥kra is, akiknek 500 milli√≥s √©ves √°rbev√©tel felett 4,5 sz√°zal√©kot, 5 milli√°rd forint felett pedig 6 sz√°zal√©kot kell befizetni√ľk. De: adatforgalom-ar√°nyosan.

Nagyon j√≥ √∂tlet, mert az emberek az interneten legink√°bb √∂sszevissza pof√°znak √©s √≠zl√©stelen koll√°zsokat √°ll√≠tanak elŇĎ politikusok fot√≥ib√≥l.

Advertisement

Most fogadjunk, hogy a korm√°ny azzal fogja megmagyar√°zni a dolgot, hogy a netet nagy, szem√©t c√©gek szolg√°ltatj√°k, akiknek ki kell venni√ľk a r√©sz√ľket a k√∂ztehervisel√©sbŇĎl. SŇĎt a korm√°ny nyilv√°n rem√©nykedni fog, hogy a j√≥√©rz√©sŇĪ szolg√°ltat√≥k nem h√°r√≠tj√°k tov√°bb az emel√©st. Azt√°n majd meglepŇĎdnek, hogy m√©gis.