Ezt Skrabski Fruzsina mandineres blogger mondta a Facebookon Gulyás Gergely fideszes parlamenti alelnöknek, ismert X-faktor-rajongó kertévégyűlölőnek, miközben engem hülyézett. Humorfaktor = 10/10.

Gulyás Gergely nagy napja volt a szerda. A Fidesz képviselője reggel az M1-en még azt nyilatkozta, hogy

A két kereskedelmi televízió nagy társadalmi károkat okoz, ezért a reklámadó a média egészségügyi termékadója

hogy aznap délután negszívassa a még a jobbos média nagy része által is elutasított reklámadóval megcélzott RTL Klub. Azzal, hogy szembesítették: miközben a kertévéket gyalázza, a tőlük kapott ingyenjegggyel nézte meg élőben 3 éve az X-faktor döntőjét. Ebből posztot írtam, amit egy originális, Gulyást Pinokkió-orral ábrázoló illusztrációval raktam ki.

Gulyás nem volt pipogya, és a cinkes linket kitette a Facebookjára, ráadásul bármilyen bónusz gyalázkodás nélkül, egy szmájli kíséretében. Ekkora érkezett a mandineres kolléga egy annyira mélyen magyar hozzászólással, hogy azt talán lefordítani sem lehetne. És ezt koronázta meg a mondattal, aminél jobban szándékosan sem lehetne jellemezni az aktuális Magyarországot, a magyar sajtót és annak kormánynyaló szeletét:

De túl tiszta vagy Gergő, ha annyi a nagy nehezen előásott sztori rólad, hogy elmentél egy vetélkedőre

Advertisement

A kétharmados többségben lévő, teljhatalmú kormányzat túl tiszta vezető embere = a kommunizmus alatt üldözött, vagyonától megfosztott kulák. Senki sem látja olyan viccesen a világot, mint a hatalom öléból acsarkodó haverújságíró. Nem irigylem azt a fideszes parlamenti képviselőt, akit egy írásommal én internáltatok Kistarcsára, teljes vagyonelkodbzás mellett!

Külön gyönyörű, hogy nagyjából párhuzamosan azzal, hogy a kormányzattól illő távolságot tartó újságíró a kommentjét fogalmazta, a Parlamentben olyan módosító javaslat született, ami - hogy, hogy nem - jelentősen csökkentené a fideszes oligarchák uszályába került RTL-konkurens TV2 reklámadóját. A gulyási értelemben vett logika ebben ugye csak az lehetett, hogy a fideszes szenny nem is olyan büdös.