A Fidesz Pravd√°ja, nem fogod kital√°lni, NYOMTAT√ĀSI HIBA MIATT √°ll√≠totta azt, hogy 1,6 milli√°rdnyi tiszteled√≠jat kapnak az RTL Klub menedzserei. Nem politikai okokb√≥l, √©s nem az√©rt, mert napok √≥ta r√° lettek √°lltva a bossz√ļhadj√°ratra!

L√©tezik-e a viccesebb ann√°l, mit amikor a korm√°ny-alv√°llalkoz√≥ Sz√°zadv√©g √ļj napilapja egyszer csak nekiesik a Sz√°zadv√©gnek kenyeret ad√≥ korm√°ny ellenfel√©nek, de annyira ostob√°k, hogy gazdas√©gi napilak√©nt eln√©znek egy egyszerŇĪ c√©ges besz√°mol√≥t, √©s 1,6 milli√°rdot √≠rnak 1,6 milli√≥ helyett?

Advertisement

Igen, l√©tezik! Ha ugyanez a vicclap megpr√≥b√°l helyreigaz√≠tani. √ćme a sz√∂veg:

A Napi Gazdas√°g nyomtatott illetve online v√°ltozat√°ban a c√©gb√≠r√≥s√°gi adatok alapj√°n - nyomtat√°si hiba miatt - pontatlanul √°ll√≠tottuk, hogy az RTL Klub az igazgat√≥s√°g √©s a fel√ľgyelŇĎbizotts√°g tagjai r√©sz√©re √∂sszesen 1,6 milli√°rd forint tiszteletd√≠jat fizetett ki tavaly. A val√≥s√°gban az √∂sszeg 1,68 milli√≥ forint.

A humor annál fergetegesebb, mert az Index cikkében lehozta a beszámoló screenschotját, így jól látszik, hogy nincs ott semmi nyomtatási hiba, az van odaírva, hogy

A t√°rsas√°g az Igazgat√≥s√°g √©s a Fel√ľgyelŇĎ Bizotts√°g tagjai r√©sz√©re 2013. √©vben √∂sszesen 1.680 e forint tiszteletd√≠jat fizetett ki.

Advertisement

Az mondjuk igaz, hogy az 1680-at magyarul nem ponttal, hanem an√©lk√ľl √≠rjuk, de ebben az esetben ez semmik√©pp sem befoly√°solta az √∂sszeg √©rtelmez√©s√©t.