√Āllami hivatalnak √°lc√°zza mag√°t a Magyar Kereskedelmi Nyilv√°ntart√°si Int√©zet, √©s 24 ezret akar legombolni a naiv c√©gtulajdonosokr√≥l. Minden magyar kft, bt √©s rt potenci√°lis vesz√©lyben van. Sokan kaphattak levelet.

Legink√°bb viccesnek hat az a fel√ľletes r√°pillant√°sra hivatalosnak l√°tsz√≥ lev√©l, amit olvas√≥nk, P√©ter k√ľld√∂tt el a Cinknek. De biztosan siker√ľl vele √°tv√°gni j√≥ p√°r figyelmetlen kisv√°llalkoz√≥t.

A Magyar Kereskedelmi Nyilv√°ntart√°si Int√©zet megt√©vesztŇĎ jogi hablatyol√°sba csomagolva azt pr√≥b√°lja sugallni a c√©gtulajdonosoknak, hogy ha √°prilis 18-√°ig nem fizetnek be 24 ezer forint k√∂zz√©t√©teli d√≠jat, kimaradnak valami k√∂telezŇĎ √°llami regisztr√°ci√≥b√≥l.

Ez persze nem igaz, ez egy sima leh√ļz√°si k√≠s√©rlet egy megt√©vesztŇĎ nevŇĪ mag√°nc√©gtŇĎl.

Advertisement

A csal√°s m√∂g√∂tt a Magyar Kereskedelmi Nyilv√°ntart√°si Int√©zet Kft. √°ll, ami egy Lupse P√©ter nevŇĪ, 1977-es sz√ľlet√©sŇĪ budapesti f√©rfi tulajdona. J√≥ h√≠r, hogy 37 √©ves kor√°ra ez lesz az elsŇĎ c√©ges bŇĪncselekm√©nye, mert az el√©rhetŇĎ adatb√°zisok szerint ez az elsŇĎ c√©ge, m√°shol nem volt soha sem tulajdonos, sem vezetŇĎ tiszts√©gviselŇĎ.

Advertisement

Az eg√©szben pedig a legjobb a kamuc√≠mer, ami majdnem olyan, mint a magyar, csak h√°rmashalom √©s kettŇĎskereszt helyett egy sz√©lkakas szerepel rajta, √©s az eg√©sz meg van t√ľkr√∂zve.

Az MKNI weboldala √°llt√≥lag vicces volt, de m√°r a nyomukban lehet a rendŇĎrs√©g, ez√©rt mire megn√©ztem, m√°r ez fogadott.