Életemben nem jártam még ilyen unott és hangulattalan választási eredményvárón – tudósít a fideszes buliból Szily László. – A Bálna előtti téren fölállították a sörpadokat, itt vannak a kolbászos-fröccsös sátrak is, és az árusok nincsenek sokkal kevesebben, mint a közönség.

Advertisement

Eddig a leglelkesebbnek az a fanatikus Tarlós-rajongó anya bizonyult, aki a Fidesz-színekbe öltöztetett Down-kóros fiát mutogatta a fotósoknak, hogy fényképezzék le őt. Ilyen szomorú dolgot rég nem láttam, pedig egy csomó magyar politikai eseményről tudósítottam már.

Ez elé a kókadt közönség elé érkezett meg az előbb az Este Egyetlen Eseménye, a Humán Platform néma tüntetése. A következő történt: miután húsz perce rohangáltunk a Bálna két vége között ide-oda a platformosokra várva, egyszer csak megjelent egy tucatnyi néma demonstráló, kezükben a szavazólapjukkal, amire az volt írva, hogy Tedd Magad Szabaddá. Megálltak a dobogó előtt, ahol Tarlós István be fogja jelenteni a győzelmét, a lapokat egy-két percre a magasba emelték, majd a járdára ragasztották őket, és ahogy jöttek, teljesen némán, egy szó nélkül elosontak. Ez az akció keményen odavert a diktatúrának.

Eredetileg föl akartak jönni arra a Bálna előtti részre, ahol a Fidesz-rajongók gyülekeznek, de a rendőrök és a biztonságiak nem engedélyezték, mondván, az magánterület. A vicces elem itt egy jól szabott öltönyben ugrándozó ifjú fideszes nyalonc volt, aki irtó lelkesen nyomta a körülötte állóknak, hogy "ha ezek lepecsételt szavazólapok, akkor ez bűncselekmény!!!" Esküszöm, hogy lihegett az örömtől, amikor ezt sikoltozta. Ilyet sem láttam még, hogy valaki hasonlóra recskázzon.