This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az Erste Bank erős, mint a bivaly, és büntetőfeljelentést tesz

Illustration for article titled Az Erste Bank erős, mint a bivaly, és büntetőfeljelentést tesz

Hajdúböszörmény teljes lakossága arról pletykál, hogy órákon belül becsődöl az Erste, és az emberek pánikszerűen menekítik belőle a pénzüket – olvastam az imént elkerekedő szemekkel a mikrobloszférában, és teljesen megrémültem. De csak egy pillanatra.

Advertisement

Azért nyugodtam meg gyorsan, mert eszembe jutott, hogy bár tele vagyok erstés hitelekkel és folyószámlákkal, az e havi fizetésemet már úgyis elköltöttem. Aztán telefonhívásunk nyomán jött ez a közlemény is a banktól, amit felelősségem tudatában ától cettig közreadok:

Az elmúlt pár órában álhír terjed a magyarországi Erste csoporttal kapcsolatban, mely ügyfélérdeklődést váltott ki hálózatunkban és telefonos ügyfélszolgálatunkban. Az Erste Bank az álhírek terjesztőivel szemben büntetőfeljelentést tett.

Az Erste jelentős tőkeerővel és pénzügyi háttérrel bíró, a régió egyik legerősebb bankcsoportja. Az Erste Bank Hungary tőkeerős, a magyar bankszektor egyik legnagyobb és legstabilabb szereplője. A bankcsoport a forintosításból adódó veszteségeit már a tavalyi évben pótolta tőkeemeléssel. Az Erste-devizahitelesekkel való elszámolást a hazai bankszektorban elsőként hajtotta végre.

Mindezek után a teljes magyarországi Erste Csoport 2014 utolsó negyedévét már pozitív eredménnyel zárta. Az EBRD-vel és az állammal kötött megállapodás is bizonyítja a stabil magyarországi jelenlétét és elkötelezettségét.

Advertisement

Az említett megállapodásról néhány héttel ezelőtt ezt írtuk.

Advertisement

Ezek után csak annyi kell, hogy a hajdúböszörményiek és a tumblr-ezők mind lenyugodjanak a picsába, és tényleg ne törjön ki semmi pánik. Drukkoljunk együtt ennek a szép nagy pénzintézetnek. Rémhíreket terjeszteni egyébként nem szép dolog, soha ne tegyetek ilyet!

Share This Story

Get our newsletter