Orosz Mih√°ly Zolt√°nnak megtetszett az illusztr√°ci√≥ a medenc√©ben tartott melegbulir√≥l, meg a leleplez√©s is Demszky√©k k√∂nnyg√°zas-rendŇĎrlovas orgi√°ir√≥l.

‚ÄěAmikor a gumibotok ragacsosan j√∂ttek vissza, j√°rŇĎreink steriliz√°lt√°k ŇĎket. Att√≥l f√©lt√ľnk, hogy bŇĪn√∂zŇĎk helyett valami nyavaly√°t kapnak el. Azt√°n vitt√©k a k√∂nnyg√°zt is. A fuldokl√≥s szexhez. A tv ostrom√°ra gyakorlatilag mindegyik palack ki√ľr√ľlt. √Āll√≠t√≥lag Demszky szkafanderben szopatta a lef√ļjt l√°nyokat, akiknek taknya-ny√°la √∂sszefolyt, √©s ettŇĎl jobban cs√ļszott a br√°ner." Az igazi meglepet√©s azonban m√©g csak ezt√°n k√∂vetkezett. ‚Äě2005 nyar√°n volt. Hogy vez√©nyelj√ľnk lovas rendŇĎr√∂ket a N√©prajzihoz. Illetve csak a lovakat, sŇĎt kiz√°r√≥lag csak a csŇĎd√∂r√∂k kellettek nekik" ‚Äď az eml√©kez√©stŇĎl k√∂nnybe l√°badt ekkor a sz√°zados szeme. ‚ÄěNagyszerŇĪ harci parip√°k ezek. Bevitt√©k ŇĎket a m√ļzeumba! A mos√≥szertŇĎl t√∂bbnek is h√ļgy√ļti fertŇĎz√©se lett. Penicillinnel kellett kezelni ŇĎket, mert valami durva szerrel csutakolhatt√°k szeg√©ny p√°r√°kat, h√°t hogyan fogalmazzak, bevet√©s elŇĎtt."

Ilyen kem√©ny t√©nyfelt√°r√≥ bekezd√©sek szerepelnek a Matula Magazin klasszikus cikk√©ben, ami Gerg√©nyi P√©ter budapesti fŇĎrendŇĎr √©s az SZDSZ vezetŇĎinek spem√°t√≥l ragacsos √∂sszefon√≥d√°s√°t "leplezte le". Eg√©szen fiatal olvas√≥ink kedv√©√©rt mondom, hogy a Matula egy legend√°s vicclap, √©s Demszky val√≥j√°ban nem szopatott szkafanderben lef√ļjt l√°nyokat. (Hozz√°teszem, hogy egy haverom v√°ltig √°ll√≠tja, ŇĎ pontosan tudja, Demszky melyik Bugyi k√∂rny√©ki b√°nyat√≥ra j√°rt le kurv√°kkal v√≠zis√≠zni. Im√°dn√°m, ha r√≥lam ilyen legend√°k keringen√©nek!)

Csod√°s pillanat lehetett Bede M√°rton volt Matula-szerkesztŇĎnek, amikor kisz√ļrta, hogy a melegekkel √©s a liber√°lisokkal k√ľl√∂n√∂sen sokat foglalkoz√≥ hibbant √©rpataki polg√°rmester kiposztolta a Facebookj√°ra a magazin egykori bomb√°j√°t. Az eredeti, melegbulis fot√≥val!