Az Ipsos friss kutat√°sa szerint 68 sz√°zal√©k nem ‚Äď vagy ink√°bb nem, vagy egy√°ltal√°n nem ‚Äď √©rt egyet a m√°rcius 15-√©vel deb√ľt√°l√≥ t√∂rv√©nnyel.

A megkérdezett magyarok 34 százaléka mondta azt, hogy vasárnaponként rendszeresen vásárolt élelmiszert vagy tartós cikkeket, de a lakosság pont kétszer ekkora szelete nem ért egyet azzal, hogy bezárjanak a boltok.

A kutat√°sb√≥l egy√©rtelmŇĪen kider√ľl: nemcsak azoknak nem tetszik a t√∂rv√©ny, akiknek konkr√©t kellemetlens√©get okoz, ugyanis a v√°laszad√≥k majdnem fele mondta azt, hogy az √ļj szab√°lyok semmif√©le neh√©zs√©get nem fognak jelenteni az bev√°s√°rl√°saik megszervez√©s√©ben. (Negyed√ľk mondta, hogy jelentŇĎsen nehezedni fog az √©lemiszerek √©s a tart√≥s fogyaszt√°si cikkek beszerz√©se.) Vagyis a lakoss√°g fele √©rez konkr√©t ŇĎt √©rintŇĎ korl√°toz√°st, majdnem fele semmi ilyesmit, a k√©tharmaduk m√©gis elutas√≠tja a korl√°toz√°st.

A felm√©r√©sbŇĎl kider√ľl, hogy a vas√°rnapi √©lelmiszer-beszerz√©s ritk√°n jelent hirtelen felindul√°sb√≥l elk√∂vetett impulzusv√°s√°rl√°st, hiszen azoknak, akik ilyenkor boltba j√°rnak, 85 sz√°zal√©ka mondta, hogy elŇĎre eltervezi a dolgot.

A megk√©rdezettek 8 sz√°zal√©ka gondolta √ļgy, hogy a t√∂rv√©ny miatt t√∂bbet fog moziba, sz√≠nh√°zba, m√ļzeumba vagy √©tterembe j√°rni.

Advertisement

(via Index)