A Vs.hu-n jelent meg egy tanuls√°gos interj√ļ Tibor Fischer magyar sz√°rmaz√°s√ļ angol √≠r√≥val, aki szerint csak a korm√°nynak vannak rossz h√ļz√°sai, a minisztereln√∂knek nincsenek.

Fischer reg√©nyei magyarul is megjelentek, √©n t√∂bbet is olvastam k√∂z√ľl√ľk, √©s p√©ld√°ul az elsŇĎ k√∂nyve, A b√©ka segge alatt kimondottan tetszett is. √Čpp ez√©rt sajn√°latos, hogy FischerbŇĎl m√°ra az az ember lett, akinek Orb√°n bar√°ts√°ga annyira fontos, hogy m√©g h√ľly√©t is csin√°l mag√°b√≥l a kedv√©√©rt.

Az √≠r√≥ - aki tavaly a Guardianben √°llt ki a nemzetk√∂zi sajt√≥ √°ltal t√°madott minisztereln√∂k mellett - elmondja, hogy Orb√°n megh√≠vta a l√°nya esk√ľvŇĎj√©re is, √©s v√©gig nagy elismer√©ssel besz√©l r√≥la az interj√ļban. Azt√°n sz√©pen beles√©t√°l a csapd√°ba: "Szeretn√©m azt gondolni, hogy a h√ľlyes√©gek, amiket a korm√°ny az elm√ļlt √©vekben elk√∂vetett, p√©ld√°ul az idi√≥ta trafik-√ľgy, nem Orb√°n, hanem az alatta dolgoz√≥k hib√°j√°b√≥l t√∂rt√©ntek."

Aki minim√°lisan t√°j√©kozott a magyar belpolitik√°ban, m√°r tudja, hogy Orb√°nn√°l ir√°ny√≠t√°sm√°ni√°sabb politikust neh√©z mondani, a trafik√ľgyn√©l j√≥val s√ļlytalanabb √ľgyekben is k√∂ztudottan az ŇĎ szava d√∂nt. Fischer p√©ld√°ja az√©rt szomor√ļ, mert ŇĎ nem elvakult annyira, hogy ne l√°tn√°, hogy vannak probl√©m√°k, de az fel sem mer√ľl benne, hogy Orb√°nnak ezekhez k√∂ze lenne.

De mond m√©g √©rdekes dolgokat Fischer az elm√ļlt rendszer haszon√©lvezŇĎirŇĎl is (szerinte ilyenek csak a t√ļloldalon vannak), √©s kiemeli, hogy csak ŇĎk tanulhattak √∂szt√∂nd√≠jjal k√ľlf√∂ld√∂n, de elŇĎtte pont ŇĎ mondja, hogy Orb√°nt √©s N√©meth Zsoltot az√©rt ismerte, mert ŇĎk voltak Oxfordban √∂szt√∂nd√≠jjal. Sz√≥val, szomor√ļ, amikor egy elvileg √©rtelmes ember elfelejt gondolkodni, na.

Advertisement

Fotó: Wikipedia/Andrej Romanyenko