This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Az ember, aki szerint ciki a trafikügy, de biztos nem Orbán hibája

Illustration for article titled Az ember, aki szerint ciki a trafikügy, de biztos nem Orbán hibája

A Vs.hu-n jelent meg egy tanulságos interjú Tibor Fischer magyar származású angol íróval, aki szerint csak a kormánynak vannak rossz húzásai, a miniszterelnöknek nincsenek.

Advertisement

Fischer regényei magyarul is megjelentek, én többet is olvastam közülük, és például az első könyve, A béka segge alatt kimondottan tetszett is. Épp ezért sajnálatos, hogy Fischerből mára az az ember lett, akinek Orbán barátsága annyira fontos, hogy még hülyét is csinál magából a kedvéért.

Az író - aki tavaly a Guardianben állt ki a nemzetközi sajtó által támadott miniszterelnök mellett - elmondja, hogy Orbán meghívta a lánya esküvőjére is, és végig nagy elismeréssel beszél róla az interjúban. Aztán szépen belesétál a csapdába: "Szeretném azt gondolni, hogy a hülyeségek, amiket a kormány az elmúlt években elkövetett, például az idióta trafik-ügy, nem Orbán, hanem az alatta dolgozók hibájából történtek."

Advertisement

Aki minimálisan tájékozott a magyar belpolitikában, már tudja, hogy Orbánnál irányításmániásabb politikust nehéz mondani, a trafikügynél jóval súlytalanabb ügyekben is köztudottan az ő szava dönt. Fischer példája azért szomorú, mert ő nem elvakult annyira, hogy ne látná, hogy vannak problémák, de az fel sem merül benne, hogy Orbánnak ezekhez köze lenne.

De mond még érdekes dolgokat Fischer az elmúlt rendszer haszonélvezőiről is (szerinte ilyenek csak a túloldalon vannak), és kiemeli, hogy csak ők tanulhattak ösztöndíjjal külföldön, de előtte pont ő mondja, hogy Orbánt és Németh Zsoltot azért ismerte, mert ők voltak Oxfordban ösztöndíjjal. Szóval, szomorú, amikor egy elvileg értelmes ember elfelejt gondolkodni, na.

Advertisement

Fotó: Wikipedia/Andrej Romanyenko

Share This Story

Get our newsletter