√Čs m√©g csak nem is politikus vagy sportol√≥, viszont van 25 hitelk√°rty√°ja.

Volt nekem egy √©vfolyamt√°rsam az egyetemen, √Ā., aki val√≥s√°gos mŇĪv√©szetk√©nt ŇĪzte azt a tev√©kenys√©get, hogy mindenhov√° ingyen tudott bejutni. ElsŇĎsorban sportesem√©nyekre ‚Äď ott volt az atlantai olimpi√°n, fogalmam sincs, hogyan, √©s van r√≥la egy k√©p, amin a p√°ly√°n √ľnnepel az Ajax √©pp BL-d√∂ntŇĎt nyerŇĎ j√°t√©kosaival.

P√°r √©ve volt r√≥la cikk is az akkor indul√≥ magyar FourFourTwo-ban, √©s tan√ļs√≠thatom, hogy minden igaz, amit √≠rtak r√≥la. Ha j√≥l r√©mlik, ennek nem mindenki √∂r√ľlt annyira: egy√ľtt utazott p√°r bar√°tommal T√∂r√∂korsz√°gban, √©s a t√∂bbiek nem voltak t√ļl vid√°mak, amikor dr√°ga p√©nzen vettek jegyet, hogy l√°ssanak valami mŇĪeml√©ket, √©s egyszer csak megjelent mellett√ľk √Ā. diadalmasan mosolyogva, √©s term√©szetesen egy fill√©rt sem fizetett.

Na, ŇĎ lehet a m√©lt√≥ vet√©lyt√°rsa az amerikai Scott Keyesnek, akirŇĎl a Business Insider k√∂z√∂lt egy cikket: Keyes √©pp egy k√©th√≥napos, √Čszak- √©s K√∂z√©p-Amerik√°t, valamint Eur√≥p√°t √©rintŇĎ utaz√°sra k√©sz√ľlt, melynek sor√°n tizenh√°rom orsz√°got is megl√°togat, Mexik√≥t√≥l Finnorsz√°gig. √Ėsszesen kb. 32 ezer kilom√©tert rep√ľl majd, √©s egyik rep√ľlŇĎjegy√©rt sem fizet egy fill√©rt sem, kiv√©ve p√°r helyen a rep√ľlŇĎt√©ri illet√©ket, amely sehol sem √©ri el a 20 doll√°rt. Ja, √©s m√©g a sz√°ll√°s is ingyen lesz.

Hogy ehhez a lelem√©nyess√©g mellett mi kell? H√°t elŇĎsz√∂r is egy csom√≥ hitelk√°rtya: Keyesnek 25 van, ezeket √°ltal√°ban akci√≥san szerzi, p√©nzt nem nagyon k√∂lt r√°juk, v√©lhetŇĎen tr√ľkk√∂sen mozgatja k√∂zt√ľk, viszont az √∂sszessel j√°r√≥ kedvezm√©nyt √©s extr√°t (t√∂rzsutaspontokat, VIP-v√°r√≥kat stb.) ig√©nybe veszi, √©s mielŇĎtt letelne a kedvezm√©nyes idŇĎ, gyorsan meg is szabadul tŇĎl√ľk.

Advertisement

√ćrt m√°r k√©t e-k√∂nyvet is a t√©m√°ban: Hogyan rep√ľlj√ľnk ingyen √©s Hogyan tal√°ljunk olcs√≥ rep√ľlŇĎjegyet c√≠mmel, a mostani t√ļr√°t pedig 10-15 √≥r√°j√°ba tartott √∂ssze√°ll√≠tani, √ľgyelve arra, hogy olyan l√©git√°rsas√°ggal utazzon, amelyen felhaszn√°lhatja a t√∂rzsutaspontjait. Azt√°n olyan oldalakat is haszn√°l, mint az Airfarewatchdog vagy a The Flight Deal, ahol rendszeresen tal√°lni r√∂hejesen olcs√≥ jegyeket.

Keyes szerint a l√©nyeg a rugalmass√°g, ami mondjuk nem c√©lravezetŇĎ, ha m√°r megvan a konkr√©t √ļtic√©lod, viszont ha csak el akarsz rep√ľlni valahov√° messzire, nem t√ļl sok p√©nz√©rt, √©rdemes lehet megfogadni a tan√°csait.

(via Business Insider)